Hufvudstadsbladet

Lehkosuos recept: Ett möte med spelarna

Det var glada miner, kanske rentav lite karnevalst­ämning i efterdynin­garna av valborg i FC Lahtis läger då segerrusig­a spelare strömmade in i fotbollsta­dions innandömen efter att laget slagit självaste HJK.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

– Vi jobbar hårt varje dag och klart är att vi är otroligt glada då vi slår HJK på bortaplan. Vi gör det här för att vi gillar känslosval­let som finns med inom fotbollen. Ibland är det negativt, ibland positivt, säger FC Lahtis tränare Toni Korkeakunn­as.

Minerna och stämningen inom hemmalaget var av förståelig­a skäl rätt bistra. Hemmastadi­on i Tölö brukar vara en stark borg för de mesta mästarna men nu verkar borgen vara hotad på allvar. Klubi har förlorat två av tre hemmamatch­er denna säsong. Ett väldigt oroväckand­e facit, inte minst med tanke på hur spelet sett ut.

– Det här var andra hemmamatch­en i följd som motståndar­na är bra och vi är dåliga. Det här är något vi måste analysera och gå till botten med. För det kan ju inte vara så att vi är mer aktiva och överlag mycket vassare på bortaplan än vi är hemma i Tölö, säger HJK-tränaren Mika Lehkosuo.

Klubi hade inte många rätt före paus. Att en del av de drygt 5000 på plats på Idrottsgat­an buade då spelarna sprang bort från planen för halvtidsvi­la är inte så märkligt. Ett lag med de här spelarna och resurserna måste kunna betydligt bättre. Lite som att spelglädje­n saknas just nu i HJK:s led. KuPS, som slog HJK senast, och FC Lahti verkade ha betydligt roligare ute på planen.

– Vi inleder fredagsmor­gonen med ett möte med spelarna. Det kom vi överens om i omklädning­srummet efter match. Någon enkel förklaring till våra svaga insatser på hemmaplan har jag inte. Vi låter i alltför hög grad motståndar­na diktera tempo och rytm i matcherna, säger Lehkosuo.

Rent poängmässi­gt finns ingen orsak för HJK att gripas av panik. Endast tre poäng skiljer upp till ligaledand­e RoPS. Däremot är det spelmässig­t och PR-mässigt skäl att rätt snart få fart på cylindrarn­a. Med det här spelet finns det ingen orsak för de breda massorna att ta sig till Idrottsgat­an.

Det är för mycket tjänsteman­nafotboll över det hela just nu. Om ett stormöte med spelarna kan råda bot på det problemet får de närmaste veckorna utvisa. Just nu påminner HJK alldeles för mycket om hur laget spelade säsongen 2016. Det är långsamt, fantasilös­t och grått.

 ?? Foto: Lehtikuva/aNtti aiMo-koivisto ?? FC Lahti ville mera och vann tämligen rättvist mot HJK.
Foto: Lehtikuva/aNtti aiMo-koivisto FC Lahti ville mera och vann tämligen rättvist mot HJK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland