Hufvudstadsbladet

Norberg vill bli imiterad

- TT/SOFIA SUNDSTRöM/TT

■ Frill-fix Sandman och Benjamin Prosciutto. Daniel Norberg är kanske mest känd för sina imitatione­r på sociala medier, inte minst när det kommer till parodier på Melodifest­ivaldeltag­are. När han nu är med i Let’s dance kan han inte längre dölja sig bakom någon annan – men det är inga problem.

– Jag väntar bara på att någon ska imitera mig. Det ser jag fram emot, säger han och tillägger:

– Det hade varit en rörig kille med en väldigt lång lugg, tre meter lång!

Förra veckan sprängde han poängrekor­det för den här säsongen av Let’s dance med en fartfylld lindyhop tillsamman­s med danspartne­rn Maria Zimmerman. De kom dessutom tvåa när deltagarna duellerade mot varandra i ett swingaton.

– Jag kan inte lindyhop, som det heter, men som jag har förstått det så är det inte så mycket fokus på teknik utan mer på rytmer, glädje och feeling, och det är det som jag är bäst på. Jag fick göra min grej och skita i hur högt jag lyfte benet eller om jag satte klack eller tå i först, berättar komikern.

Trots att han är som bäst när han går på känsla och nästan mår dåligt av tävlingsmo­mentet, beskriver han sig ändå som en perfektion­ist. Efter varje avsnitt befinner han sig ute på dansgolvet klockan åtta morgonen därpå för att försöka bemästra nästa dans.

– Det finns ingen tid eller rum i det här programmet, man är här hela tiden och man vet inte om det är dag, morgon eller kväll, säger han.

Förutom att vara komiker har Daniel Norberg även synts i rampljuset 2010 när han deltog i Idol. All denna erfarenhet av att underhålla tror han kan hjälpa honom i tv-programmet.

– Jag kan nog se saker både ur tittarens och ur klipparens perspektiv. Jag har själv gjort videor och vet vilka komponente­r som behövs för ett rimligt inslag. Jag tror att jag har med mig det i alla inslag där jag bjuder på mig själv och kokar soppa på en spik, säger han.

Den här veckan byts swingen ut mot musikaltem­a, och paret Norberg-Zimmerman kommer att glida runt i en vals. Hur långt tror du att du går i tävlingen? – Jag tänker att jag ska vara så nöjd jag kan med allt, men det vore ju kul att gå längre. Men det värsta som kan hända är att jag åker ut och blir ledig, och det vore inte fruktansvä­rt det heller. TV4 21.00

 ?? FOTO: TT/PONTUS LUNDAHL ?? Komikern Daniel Norberg dansar tillsamman­s med Maria Zimmerman.
FOTO: TT/PONTUS LUNDAHL Komikern Daniel Norberg dansar tillsamman­s med Maria Zimmerman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland