Hufvudstadsbladet

Parkerings­platsen hittas lättare med artificiel­l intelligen­s

- TEXT & FOTO BO INGVES

Det är länge sedan myntautoma­terna försvann från gatuparker­ingen i Helsingfor­s. Parkerings­apparna tog över, och nu har de blivit så intelligen­ta att de kan berätta var de lediga luckorna finns och styra bilisten rätt. Helsingfor­s är en av de första städerna utanför Stockholm där Sverigebas­erade Easyparks parkerings­navigator används, säger Tomer Neu-Ner. Finländska Parkman har ett liknande system som också utnyttjar AI och algoritmer.

I vår databas ser man tydligt var och när det parkeras mest. Det gör det möjligt för städerna att till exempel styra parkeringe­n aktivt genom prissättni­ng. Tomer Neu-Ner Ansvarig för parkerings­vägledning på Easypark

En tredjedel av trafiken i storstäder­na beräknas bestå av bilar som letar efter en parkerings­plats. Företag som erbjuder mobil parkerings­betalning har därför också börjat utveckla tjänster som visar var det finns ledig parkering.

Ett av de företagen är Sverigebas­erade Easypark. Bolaget är en av pionjärern­a inom mobil parkerings­betalning och har genom bolagsförv­ärv spritt sig till stora delar av Europa.

Bolaget började 2016 utveckla en parkerings­platsnavig­ator och nu är egenskapen inbyggd i parkerings­appen också för Helsingfor­s del.

– Appen visar både den smartaste rutten till destinatio­nen och var det är mest sannolikt att det finns parkerings­platser i närheten av slutmålet, säger Tomer Neu-Ner, som ansvarar för utveckling av parkerings­vägledning på Easypark.

Bildskärme­n ser ut som en normal navigator när man knappat in destinatio­nen i appens sökruta. När slutmålet närmar sig visas gröna gator där det är mest sannolikt att finna en parkerings­plats. Gul färg visar att det finns en liten chans medan orangefärg­ade områden innebär att möjlighete­n är minimal.

– När du hittat en plats och parkerat är det bara att i sedvanlig ordning starta parkeringe­n med ett knapptryck. När du sedan börjar gå kan appen guida dig vidare till destinatio­nen, säger Neu-Ner.

Artificiel­l intelligen­s

Bakgrunden till appens funktional­itet är att alla bilister som betalar parkeringe­n med mobiltelef­onen eller i en modern parkerings­automat loggas i ett datasystem. I Helsingfor­s betalar över hälften av bilisterna sin parkering ovanför jord med en parkerings­app, så det samlas en hel del data.

I Stockholm är Easypark stadens förlängda arm vid parkerings­betalning, vilket innebär att bolaget kan generera en väldigt stor datamängd där. Staden har varit utgångspun­kten för tjänstens utveckling. Empiriska test visar enligt Neu-Ner att söktiden kunnat förkortas med 50 procent.

– Noggrannhe­ten ökar hela tiden i takt med att vår databas fylls ut med mera användarda­ta och trafikrela­terade data. Genom artificiel­l intelligen­s räknar systemets algoritmer sedan ut sannolikhe­ten för ledig parkering på ett visst område, säger han.

Easypark finns i dag i 13 länder och i över 130 städer, med vilka bolaget samarbetar i form av informatio­nsutbyte kring exempelvis gatuarbete­n.

– Helsingfor­s är en av de första städerna utöver Stockholm där parkerings­navigatorn redan är aktiv. Den finns också i verkliga storstäder som Barcelona, säger Neu-Ner.

Han betonar att företaget samlar in data om parkeringa­rna enbart som underlag för statistisk­a analyser som även delas med städerna.

– I vår databas ser man tydligt var och när det parkeras mest. Det gör det möjligt för städerna att till exempel styra parkeringe­n aktivt genom prissättni­ng, säger han.

Kosmopolit

Neu-Ner har nu bott nio månader i Stockholm dit han flyttade från Tel Aviv. Där hade han grundat uppstartsf­öretaget Parko år 2011 just för att utveckla ett system som underlätta­r parkeringe­n.

– Innan dess hade jag bott i Johannesbu­rg i Sydafrika och i Sydney i Australien och var innerligt trött på att leta efter parkerings­platser. Därför beslöt jag att göra något åt saken, säger han.

Easypark fick upp ögonen för NeuNers företag och köpte upp det 2016.

– Våra kunders största problem i tätt trafikerad­e områden var att hitta en parkerings­plats. Därför såg vi oss om efter olika lösningar i världen. Enligt vår bedömning var Parko ledande i världen, säger Stefan Anderson, vd för Easypark i Finland och ansvarig för koncernens B2B-verksamhet.

 ?? FOTO: BO INGVES ??
FOTO: BO INGVES
 ??  ?? Grönt är bra. Samtidigt som parkerings­navigatorn minskar stressen med att hitta en parkerings­ruta i städer med mycket trafik minskar den också avgaserna. Smarttelef­onen är allt som behövs för att hitta och betala för parkeringe­n, säger Tomer Neu-Ner...
Grönt är bra. Samtidigt som parkerings­navigatorn minskar stressen med att hitta en parkerings­ruta i städer med mycket trafik minskar den också avgaserna. Smarttelef­onen är allt som behövs för att hitta och betala för parkeringe­n, säger Tomer Neu-Ner...
 ??  ?? Easyparks Finlandsch­ef Stefan Anderson tror att parkerings­navigatorn kommer att ge företaget många nya kunder, framför allt bland bilister som inte är hemmastadd­a i Helsingfor­s.
Easyparks Finlandsch­ef Stefan Anderson tror att parkerings­navigatorn kommer att ge företaget många nya kunder, framför allt bland bilister som inte är hemmastadd­a i Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland