Hufvudstadsbladet

Heiskanen registrera­s – här ärlejonked­jorna i VM-premiären

Lauri Marjamäki meddelade i går att Miro Heiskanen är i spelskick och att han gör VM-debut i dagens match mot Sydkorea.

- FILIP SAXéN

Det var många som i torsdags höjde på ögonbrynen då Ishockeyfö­rbundet meddelade att Miro Heiskanen inte är en av de 20 spelare som registrera­ts i VM i Danmark.

Efter lejonens första träningspa­ss i Herning berättade landslagst­ränaren Lauri Marjamäki att Heiskanen spelar i lördagens match.

– Han spelade inte i helgens EHTturneri­ng på grund av sjukdom och vi ville se hur han klarar av belastning­en då han tränar och det ser bra ut, säger Marjamäki.

Kedjorna klara

På fredagens träningar klarnade det också hur Marjamäki tänkt sig anfallsked­jorna. Att Teuvo Teräväinen och Sebastian Aho bildar ett par och Mikael Granlund och Mikko Rantanen ett annat har varit klart sedan tidigare. Marjamäki har placerat VeliMatti Savinainen med Caroli naduon Teräväinen och Aho medan Kasperi Kapanen är den tredje länken i Granlunds kedja.

– Kedjorna ser bra ut och spelarna har känt till dem redan en tid. Vi har hunnit genomföra två träningspa­ss med de här formatione­rna och de verkar fungera bra, säger Marjamäki.

I powerplay har Marjamäki valt att toppa laget rejält då den första formatione­n bildas av Granlund, Teräväinen, Aho, Rantanen och Ville Pokka medan Savinainen, Kapanen, Antti Suomela, Markus Nuti

vaara och Julius Honka också spelar i numerärt överläge.

– Alla förväntar sig säkert mål och att vi ska lyckas i powerplay. Det är helt klart. Vi har lagt alla ägg i samma korg på sitt sätt. Men vi har två olika powerplayf­ormationer som har olika spelstil. Det är en bra sak, säger Marjamäki.

Finland möter Sydkorea på i dag klockan 17.15. Matchen direktsänd­s i MTV3 med svenskt referat av HBL:s Niclas Lönnqvist.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Lauri Marjamäki har hittat formatione­rna inför öppningsma­tchen mot Sydkorea i dag.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Lauri Marjamäki har hittat formatione­rna inför öppningsma­tchen mot Sydkorea i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland