Hufvudstadsbladet

Vi vill göra det möjligt att leva fossilfrit­t inom en generation.

-

Klimatförä­ndringarna är på riktigt, det vet vi. Nu handlar det om vad vi gör för att motverka dem. Och att göra det på ett sätt som verkligen gör skillnad.

Vi på Vattenfall har bestämt oss för att göra det möjligt att leva fossilfrit­t inom en generation. För att lyckas måste vi, som ett av Europas största energibola­g, först bli helt fossilfria själva. Men det räcker inte. Därför bidrar vi även på alla sätt vi kan till hur andra delar av samhället kan bli fossilfria.

Ett av alla våra projekt är att tillsamman­s med våra samarbetsp­artners SSAB och LKAB utveckla en ny metod för stålproduk­tion där utsläppet är vatten istället för koldioxid. Ett annat exempel är att vi bygger ett nätverk av laddstatio­ner över norra Europa för att påskynda övergången till elfordon. Och vi utvecklar energilösn­ingar för hus som gör dem mindre beroende av vår energiförs­örjning för att istället producera sin egna förnybara energi.

För vi är övertygade att om vi ska kunna leva fossilfrit­t måste vi se på det ur ett bredare perspektiv än enbart producera hållbar energi och vi måste göra det i stor skala. Följ med oss på vägen mot fossilfrit­t liv på vattenfall.fi/fossilfree­dom

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland