Hufvudstadsbladet

Marjamäki gillade den osjälviska inställnin­gen

- FILIP SAXéN

Lauri Marjamäki var både lättad och nöjd efter lejonens inlednings­seger mot Sydkorea.

HERNING Lauri Marjamäki var mycket nöjd efter VM-premiären mot Sydkorea. 8–1-segern fick nästan – men bara nästan – lejonlotse­n att dra på smilbanden då han mötte media i intervjuzo­nen efter matchen.

– Det viktigaste är förstås att vi vinner. Men jag är oerhört nöjd med sättet och stilen vi spelade. Det var osjälviskt spelande och då spelet ser ut som det gjorde då vi kontroller­ar matchen, bestämmer tempot och har full koll är det lätt hänt att någon börjar fundera på de egna poängen. Men varje spelare satte laget på första plats. Det var fantastisk att se på vårt spel, säger han.

Trots att segern var en av de enklaste, om inte till och med den enklaste, lejonen tagit under Marjamäkis ledning ville han inte medge att det var en lätt seger.

– Det finns inga lätta matcher i VM. Vi tog en 2+2 minuters utvisning direkt i början av matchen och hade de gjort mål där hade matchbilde­n kunnat se rätt annorlunda ut, funderar han.

I stället blev det lejonen som nätade två gånger under Sakari Manninens dubbelutvi­sning. Först satte Teuvo teräväinen 1–0 och sedan stänkte Sebastian Aho in 2–0. Det skulle blir ett tredje mål i boxplay innan kvällen var slut då också Markus Nutivaara nätade med en man mindre på isen.

– Det är sällan man får vara med om att göra tre mål i boxplay i samma match. Men då man fun-

derar på vilket spelarmate­rial och hurdana spelare vi har i laget med aktiva backar och snabba anfallare och ett aggressivt spel i numerärt underläge så blir det farligt alltid då vi får pucken, säger Marjamäki.

– Det är frustreran­de för dem som spelar powerplay att vara tvungna att försvara. Men man kan nog inte räkna med att vi gör så många mål i boxplay i fortsättni­ngen av turneringe­n.

Då lejonen fick de förlösande öppningsmå­len och Sydkorea såg allt mer bortkomna ut i rinken kunde lejonen at en klar seger i VMöppninge­n.

– Vi var det klart bättre laget i dag, säger Marjamäki innan han går mot omklädning­srummet för att hålla ett kort möte med sina spelare.

 ?? / MARTTI KAINULAINE­N
FOTO: LEHTIKUVA ?? Lauri Marjamäki var nöjd med lejonen insats i VM-premiären
/ MARTTI KAINULAINE­N FOTO: LEHTIKUVA Lauri Marjamäki var nöjd med lejonen insats i VM-premiären

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland