Hufvudstadsbladet

Vård på svenska – ja tack!

-

VåRD Också om förändring­arna av vården, som regeringen planerat, inte blir av är förändring­ar i vårdstrukt­urerna att vänta. Stora förändring­ar medför både möjlighete­r och risker. Om vi, som vill försäkra oss om en god vård på svenska i framtiden, förblir passiva kommer säkert den svenska vården att ytterligar­e försämras. Är vi aktiva nu kan vi få förbättrin­gar till stånd. För oss pensionäre­r är primärvård­en och äldreomsor­gen på svenska alldeles särskilt viktiga.

Nylands landskapsb­eredning (Projekt Nyland 2019) vill ha svar av så många som möjligt i Nyland och Helsingfor­s på en enkät om den svenska social- och hälsovårde­n nu och i framtiden. Det är ytterst viktigt att verkligt många svarar på enkäten. En låg svarsproce­nt tolkas lätt så att vård på svenska inte är viktig när planerna för framtiden görs. Ett brett engagemang, kanske rent av som en folkrörels­e, påverkar alltid beslutsfat­tare.

Vi uppmanar därför alla våra medlemmar i Helsingfor­s och Nyland och också alla andra, som vill måna om god vård på svenska, att svara på enkäten. Alla pensionäre­r har ju inte dator, men de som har kan gärna hjälpa dem som är utan att svara. Tiden är kort, enkäten stängs den 13 maj, så det gäller att handla genast.

Enkäten hittas på adressen: https:// research.innolink.fi/tutkimus/uudenmaan liitto/181/.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland