Hufvudstadsbladet

Granlund: Vår kedja måste bli bättre

Mikael Granlund är inte nöjd med den egna kedjans spel i VM:s två första matcher. – Vi kan mycket bättre än det vi visat upp hittills, säger han.

- FILIP SAXéN

Medan Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Veli-Matti Savinainen dominerar VM i stor stil och radar upp poäng på löpande band har turneringe­n i Danmark varit mer trögstarta­d för vad som på förhand skulle vara lejonens förstakedj­a.

Mikael Granlund, Mikko Rantanen och Kasperi Kapanen har haft en del problem med att hitta en gemensam melodi och tillsamman­s har trion stått för 6 poäng (Rantanen 1+3, Kapanen 1+0 och Granlund 0+1) jämfört med paradkedja­ns 22 poäng.

– Vi kan mycket bättre än det vi visat upp hittills, det är helt klart, säger lejonkapte­nen Granlund.

Det är lätt att hålla med honom. Med tre NHL-spelare tillsamman­s, två av dem spelar dessutom med stjärnstat­us i världens bästa liga, kan man förvänta sig bättre resultat mot lag som Sydkorea och Lettland.

– Vi måste bli bättre. Men vi har bara två matcher bakom oss och till all tur har våra mål inte behövts hittills i turneringe­n då de övriga kedjorna levererat, säger Granlund.

Samtidigt som Granlund är något kritisk mot den egna kedjans spel berömmer han Ahos kedjas spel i VM.

– Det har varit alldeles fantastisk­t att få se deras spel från närhåll. Det är en lång turnering vi har framför oss och vi får hoppas att de lyckas hålla den nivån hela tiden. Det är klart att man inte kan räkna med att de gör fem mål varje match men de spelar bra tillsamman­s.

Att Granlund själv bara har noterats för en assist i VM är inte något han blir stressad av.

– Det spelar inte så stor roll om jag har en poäng eller inte. Det är klart att det är kul att få poäng men spelet i sig är viktigare. Vi har en hel del bra på gång med kedjan men också en hel del som kan bli bättre, säger han.

En orsak till att Granlunds och kedjans spel inte fungerat så bra som väntat i VM kan vara att Minnesota Wild-spelaren är i en lite ovan roll i VM. Då han spelat ytter i NHL de senaste säsongerna är omställnin­gen till centerposi­tion samtidigt som isytorna blivit större rätt stor och det kan ta tid för Granlund att komma in i spelet ordentligt.

Men i Granlunds fall brukar det inte finnas orsak att oroa sig. Han brukar vara som bäst då laget behöver hans hjälp som mest och då insatserna stiger. Hittills har lejonen klarat sig bra utan hans kedja. Men då det drar ihop sig till de viktiga matcherna i turneringe­n lär Granlund hitta tillbaka till sin toppnivå och dra med sig kedjekompi­sarna att spela avgörande roller i laget.

 ??  ?? Mikael Granlund är kritisk till den
■ egna kedjans spel i VM.
FOTO: LEHTIKUVA/ MARTTI KAINULAINE­N
Mikael Granlund är kritisk till den ■ egna kedjans spel i VM. FOTO: LEHTIKUVA/ MARTTI KAINULAINE­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland