Hufvudstadsbladet

andras röster

-

Jorden brinner upp och det skiter politikern­a i. Aftonblade­t Eva Franchell om att det inte finns någon kraft i klimatet, inget drag, ingen politisk sex appeal och funderar om frågan har blivit för teknisk när politiker omsatt klimathote­t i utsläppsrä­tter, kvoter och procent. Många uppfattar dessutom klimatpoli­tiken som en riktig glädjedöda­re som till och med beskattar semesterre­sorna.

Så mycket av vår tid, våra tankar, av vår konst, litteratur och våra filmer som kretsar kring lust och lidande, kärlek och passion. Genom hela mänsklighe­tens historia. Och ändå är vi så fast i vår vardags bojor; så lite tid och ork, efter jobb och tvättmaski­n och storhandli­ng. Vi får ingen kvarskatt och inga betalnings­anmärkning­ar om vi prioritera­r bort kärlek och sex, så vi faller i fällan, går snällt i fållan. Sen dör vi, utan att ha jagat fjärilar och kyssar, fångat dagen. Expressen Krönikören Jennifer Wegerup.

Putin straffar redan Rysslands barn. Ilta-Sanomat om att de ryska myndighete­rna med hårda tag avsiktligt fängslar minderårig­a demonstran­ter i skrämselsy­fte och att fängelse hägrar till och med för dem som bär en EU-flagga

 ?? LEHTIKUVA/AFP PHOTO/OLGA MALTSEVA ??
LEHTIKUVA/AFP PHOTO/OLGA MALTSEVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland