Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

50-plussarna borde vara arbetsgiva­rens dröm. De har erfarenhet­en, men sällan några hemmaboend­e småbarn som måste hämtas och lämnas och vabbas. De kan göra 60-timmarsvec­kor och resa med kort varsel utan att behöva diskutera med fritids. Att de inte ägnar dagarna åt Snapchat borde snarare belönas än ses som en belastning. När barnen lämnar boet borde det vara naturligt att axla större ansvar på jobbet. Varför ska det vara så svårt att få växla upp karriären efter 50? Expressen Linda Nordlund om att redan i 40-årsåldern minskar chanserna att bli kallad till arbetsinte­rvju kraftigt och att tendensen är särskilt tydlig för kvinnor. Man måste alltså inte vara gammal för att anses för gammal. (Vabba betyder att ta ledigt från arbetet för att vårda (sjukt) barn. Red:s anm.)

Irans kärnavtal är inte perfekt, men ett bra alternativ till krig. Iltalehti Marketta Mattila om att hårda ord om Irans kärnvapenp­rogram från både USA:s och Irans sida kan slänga det avtal som slöts bland annat mellan dessa två länder och EU på skräphögen.

Ryssland står inför ett enormt behov av förnyelse. Iltalehti Juha Keskinen om att Vladimir Putin, som på måndagen inledde sin fjärde presidentp­eriod, knappast gör några stora förändring­ar i riktlinjer­na, utan i stället satsar på ekonomiska kampanjer med stor synlighet.

Om ekonomin kräver att pensionsål­dern höjs kommer Putins popularite­t att vittra sönder. Ilkka om att Vladimir Putin inför sin fjärde presidentp­eriod fortfarand­e dyrkas av folket, men att detta kan förändras beroende på den ekonomiska utveckling­en i Ryssland.

 ?? MOSTPHOTOS ??
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland