Hufvudstadsbladet

Rinne stoppade Laines Jets

Pekka Rinne tystade kritikerna med en förstumman­de insats i en match Nashville måste vinna.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Pekka Rinne har fått en del kritik för sina insatser i NHL-slutspelet – men när Nashville var ställt mot väggen briljerade han. Efter att ha blivit utbytt i den föregående matchen mot Winnipeg Jets stod han för 34 räddningar och höll nollan inför Winnipegs fanatiska hemmapubli­k.

Nu blir det ett game seven. Winnipeg mot Nashville i en sjunde och avgörande match – segraren går till konferensf­inal i väst.

– Det var en bra laginsats i ett pressat läge och segern var välförtjän­t, säger Rinne till Yle Urheilu.

– De hade inte ens många målchanser. De har varit bra på att skymma mig, men i dag gjorde killarna bra arbete framför målet och jag såg alla puckarna.

Svenskar avgjorde

Miikka Salomäki och Eeli Tolvanen var inte i Nashvilles laguppstäl­lning. I stället var det två svenskar som stod för målprodukt­ionen: Viktor Arvidsson och Filip Forsberg gjorde två strutar var. Forsbergs 3–0-mål med klubban mellan benen blev en av matchens snackisar.

Patrik Laine och Joel Armia i Winnipegs tröja kammade noll. Det står 3–3 i matcher och den sjunde och definitivt avgörande matchen spelas i Nashville, inför Predators hemmapubli­k.

– Jag är grymt nöjd med den här matchen och jag kunde göra en bra match när det gällde. Det grämde mig efter den föregående matchen, men det här var en bra revansch, funderar Rinne.

Pittsburgh på semester

Washington lyckades till slut bryta sin onda svit och sände dubbla regerande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins på semester. Washington vann över Olli Määttäs Pittsburgh i den sjätte matchen med 2–1 efter Jevgeni Kuznetsovs mål i sudden och avancerade med 4–2 i matcher till konferensf­inal. Där väntar Tampa Bay.

Det här var tredje säsongen i följd som Washington och Pittsburgh möttes i slutspelet och båda gångerna förut har Penguins varit bättre. De möttes också 2009, då Pittsburgh också vann Stanley Cup.

Jag är grymt nöjd med den här matchen och jag kunde göra en bra match när det gällde. Det grämde mig efter den föregående matchen, men det här var en bra revansch. Pekka Rinne

Det återstår att se om vinnaren av det här matchparet igen vinner Stanley Cup – Washington har ofta varit en favorit under de senaste åren, men alltid missat i slutspelet.

 ?? FoTo: LEHTIKUVa/JaSon HaLSTEaD ?? Pekka Rinne var som en mur i målet, men hyllade lagkamrate­rnas försvarssp­el.
FoTo: LEHTIKUVa/JaSon HaLSTEaD Pekka Rinne var som en mur i målet, men hyllade lagkamrate­rnas försvarssp­el.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland