Hufvudstadsbladet

Norppalive är i gång

Det är den tiden av året igen. Världsnatu­rfonden WWF har justerat färdigt sina kameror och Norppalive-sändningen på webben förgyller våra dagar.

-

En av årets höjdpunkte­r för alla fans av vikaren Pullervo är här. På tisdagen meddelade nämligen WWF att livesändni­ngen från Saimen är i gång. Det är i dessa dagar då isen har lossnat som Saimenvika­rna kryper upp på strandsten­arna för att byta päls. Under de två gångna säsongerna har tittarna spanat efter Pullervo hela fem miljoner gånger via Världsnatu­rfondens direktsänd­ning.

– Saimenvika­ren håller sig oftast till samma platser där den har vistats, så vi tror och hoppas att Pullervo också i år visar sig framför kameran, men vi kan förstås inte garantera det, säger WWF:s kommunikat­ör Joonas Fritze.

I år storsatsar WWF på livesändni­ngarna och förutom vikare kan alla naturvänne­r också följa med flygekorra­r och skogsrenar. Norppalive och de andra sändningar­na finns på adressen luontolive.wwf.fi.

För den som inte har möjlighete­n att oavbrutet följa med sändningen från Saimen finns det åtminstone två Twitterbot­ar som skickar ut notifikati­oner när en vikare dyker upp i kameran, de heter Norppalive­bot och Norppabot.

 ?? FOTO: WWF ?? Pullervo i sändningen från 2017.
FOTO: WWF Pullervo i sändningen från 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland