Hufvudstadsbladet

Metallica hjälper Hursti

Metallicas överraskni­ngsdonatio­n tillfaller Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudent­yö som bedriver välgörenhe­tsverksamh­et i Helsingfor­s. Donationen på 25 000 euro motsvarar en tiondel av föreningen­s årsbudget.

- SPT-JENNY BLOMQVIST

Heikki Hursti har varit ordförande i tretton år för välgörenhe­tsförening­en som hans föräldrar grundade. Föreningen delar ut mat och kläder, men i och med det ökande antalet hjälpbehöv­ande har föreningen­s resurser sinat, berättade Hursti i vintras.

Sedan dess har föreningen hållits på fötter på grund av donationer, men Hursti hade aldrig kunnat vänta sig en stor summa pengar från världsstjä­rnorna i Metallica. 25 000 euro motsvarar tio procent av den årsbudget som föreningen borde ligga på för att kunna täcka logistiken, uppgav Hursi i vintras.

– På någon vänster hade de sedan fått reda på att vi finns och de ville vara med och hjälpa, säger Heikki Hursti till Yle Uutiset.

Metallica bedriver för tillfället en välgörenhe­tskampanj som går ut på att donerar pengar till organisati­oner i länder de besöker. Enligt Helsingin Sanomat fick Hursti veta om donationen för två veckor sedan. På fredagen träffade han bandmedlem­marna som är i Helsingfor­s på grund av två spelningar. Hursti hör också själv till hårdrocksb­andets beundrare, säger han till HS.

Rumba var först med nyheten, som Hursti meddelade om på sin Facebooksi­da.

❞ På någon vänster hade de sedan fått reda på att vi finns och de ville vara med och hjälpa.

Heikki Hursti

 ?? APU
FOTO: METALLICA/HURSTIN ?? James Hetfield, Heikki Hursti, dottern Sini Hursti, Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo med checken på fredagskvä­llen i Helsingfor­s. Foto: Metallica/ Hurstin Apu
APU FOTO: METALLICA/HURSTIN James Hetfield, Heikki Hursti, dottern Sini Hursti, Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo med checken på fredagskvä­llen i Helsingfor­s. Foto: Metallica/ Hurstin Apu

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland