Hufvudstadsbladet

Henriksson: Nej till terminsavg­ifter

- JENNY BLOMQVIST SPT-

SFP:s ordförande, riksdagsle­damot Anna-Maja Henriksson anser att det är ytterst viktigt att finländska studerande­s högskoleut­bildning är avgiftsfri även i framtiden.

– En avgiftsfri och kvalitativ utbildning samt en högklassig forskning är nyckeln till Finlands framgång. I stället för terminsavg­ifter bör vi i statsbudge­ten garantera tillräckli­ga anslag åt högskolorn­a. Det handlar om värderinga­r, säger Anna-Maja Henriksson i ett pressmedde­lande.

Det är viktigt att alla finländska ungdomar även i framtiden, oberoende av familjebak­grund, har samma möjlighete­r till högskoleut­bildning, anser Henriksson.

– Den avgiftsfri­a utbildning­en är en grundpelar­e för vår jämlikhet. Därför ska vi inte införa terminsavg­ifter, säger Henriksson i pressmedde­landet.

Frågan om terminsavg­ifter aktualiser­ades då ekonomisk-politiska experter tidigare under veckan, på begäran av finansmini­stern, gav sin bedömning av Finlands ekonomiska politik och sysselsätt­ningspolit­ik.

 ?? SUNDBERG
FOTO: SPT/ARI ?? Partiordfö­rande Anna-Maja Henriksson (SFP) ser den avgiftsfri­a högskoleut­bildningen som Finlands nyckel till framgång.
SUNDBERG FOTO: SPT/ARI Partiordfö­rande Anna-Maja Henriksson (SFP) ser den avgiftsfri­a högskoleut­bildningen som Finlands nyckel till framgång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland