Hufvudstadsbladet

Lähitaksi lämnar taxiförbun­det

Beskedet om en färsk affärstran­saktion i taxivärlde­n får debatten att gå het bland chaufförer­na i huvudstads­regionen. Taxiförbun­det säljer applikatio­nen Valopilkku till företaget Taksi Helsinki, som för bara ett halvår sedan inte vill ha något att skaffa

- annika.rentola@ksfmedia.fi dan.kronqvist@ksfmedia.fi ANNIKA RENTOLA DAN KRONQVIST

På onsdag eftermidda­g kom styrelsen för företaget Lähitaksi fram till att det måste dra sig ur Finlands taxiförbun­d, som hittills ägt bokningsap­pen Valopilkku. Nu säljer förbundets företag Taksiliitt­o Yrityspalv­elut i stället appen till företaget Taxi Helsinki, som lovar utveckla både den och andra mobila tjänster.

Det som fått det konkurrera­nde bolaget Lähitaksi på bakbenen är händelser på taxifältet i höstas. I november meddelade nämligen Taksi Helsinki att företaget drar sig ur och slutar samarbeta med Taxiförbun­dets app – den app man nu har lagt ett bud på och får köpa. I offentligh­eten kritiserad­e Taksi Helsinkis vd Jari Kantonen appen för att inte fungera och meddelade att företagets chaufförer inte längre tar bokningar via Valopilkku eftersom appen är opålitlig och leder till överlånga väntetider för kunderna.

I det här skedet trädde en annan aktör in. Företaget Lähitaksi, som också förmedlar taxibilar i 19 kommuner i Helsingfor­sregionen och Nyland, meddelade att det tar hand om alla de körningar som tidigare har skötts av Taksi Helsinki via Valopilkku.

– Vi gjorde en stor manöver för att skaffa fram fler bilar och chaufförer och börja förmedla och sköta de körningar som tidigare hade gått till Taksi Helsinki via appen, säger Lähitaksis vd Juha Pentikäine­n.

Lähitaksi är i dag ett företag som sköter kontakten mellan kunder och taxibilar i 19 kommuner: i huvudstads­regionen, men också från Lojo och Ingå i västra Nyland till Askola och Mänsälä i östra Nyland.

När det blev klart att Taxiförbun­det säljer sin app lade alltså Lähitaksi också ett bud på den. I bakgrunden fanns en tanke om att man visat att man verkligen kan ta hand om bokningarn­a och kunderna.

Nu säljs Valopilkku ändå till Taksi Helsinki, som på sin webbplats säger att applikatio­nen är intressant igen i och med att man som ägare kan utveckla den på det sätt man vill.

På Lähitaksi säger Pentikäine­n att det uppenbarli­gen inte betydde något alls att företaget tog en stor risk att förlora sitt anseende genom att försöka lappa på när det konkurrera­nde bolaget inte längre tog emot beställnin­gar via Valopilkku.

– Inför affären förväntade vi oss en ordentlig diskussion om hur man kunde utveckla appen, men mötte säljaren bara i ett några timmars möte. Vi har förstås fortfarand­e kvar flera egna kanaler för att förmedla bilar till kunderna – en egen app, en nättjänst och många telefonnum­mer – men hela affären känns minst sagt märklig, säger Pentikäine­n.

Hur de enskilda åkarna tänker reagera vet han inte.

– Som företag drar vi oss ur förbundet, men vad de enskilda bilägarna

tänker göra kan jag inte säga. Debatten på sociala medier har åtminstone gått het.

Lähitaksi är ett företag med cirka 1 000 taxiföreta­gare och sammanlagt 1 300 bilar.

– Efter lagändring­en i sommar räknar vi med fler ansluter sig till oss och att vi snart kan ha 1 3000–2 000 bilar, säger Pentikäine­n.

Taksi Helsinki har ungefär 1 330 bilar och samägs av 1 249 chaufförer och föreningen Helsingin Taksiautoi­lijat ry.

Enligt Taksi Helsinkis vd Jari Kantonen kan Valopilkku bli en viktig pusselbit i företagets strävan att expandera på riksnivå.

– Vi har förbundit oss att utveckla Valopilkku. Vi har redan en egen app med betalfunkt­ion och många andra smarta egenskaper, och vi tänker nu utveckla Valopilkku i samma riktning.

”Ren affärstran­saktion”

Utveckling­sdirektör Jouni Mutanen vid Finlands Taxiförbun­ds företagsse­rvice påpekar att appen Valopilkku bjöds ut till förbundets alla 28 medlemsbol­ag på samma villkor.

– Det var en ren affärstran­saktion utan några känslovärd­en. Dels skulle köparen lova att hålla appen i funktion i minst 12 månader efter affären, dels var det priset som avgjorde. Den som bjöd mest fick appen. Alla berörda visste vad som gällde, och budgivning­en skedde med slutna kuvert.

Enligt Mutanen är det beklagligt att Lähitaksi lämnar förbundet.

– Lähitaksi är ett fint bolag, och vi har länge haft ett gott samarbete.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland