Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Om vi inte förmår ställa om siktet kommer Finland, trots alla sina förutsättn­ingar, att sälla sig till förlorarna i den pågående globala omfördelni­ngsprocess­en. Det finns många konkreta indikation­er på att Finland hamnat på villovägar, enligt ekonomiexp­erten Johnny Åkerholm. Han ser heller inget ljus i tunneln eftersom debatten inför riksdagsva­let om ett år hittills inte förmått identifier­a vad som krävs.

Den som är genuint oroad över ojämlikhet­en borde dock enligt Åkerholm fokusera på bristerna i ekonomins tillväxtmö­jligheter.

Vasabladet

skriver om ett Finland på villovägar

Sverige är så genomsyrat av rasism att vi ligger i nivå med Sydafrika under apartheide­n eller de amerikansk­a sydstatern­a under rasåtskill­nadslagarn­a.

Hur kan det komma sig att medier, både public service och tidningar, återger rapporten helt okritiskt? Här har vi alltså islamister och rasideolog­er som har lyckats kapa en kommitté i FN och via den får svenska journalist­er att rapportera slutsatser­na som viljelösa papegojor. Vad hände med den där källkritik­en som annars är så viktig?

Svenska Dagbladet skriver om en FN-rapport som smutskasta­r journalist­er

Begreppet korridorpo­litik blir också påträngand­e konkret när politiker lämnar sitt uppdrag för väljarna, tar jobb hos en intresseor­ganisation och samtidigt behåller nycklarna till det gamla kontoret.

Ett passerkort kan tyckas vara en struntsak. Men självklart är det värdefullt att ha tillträde till riksdagshu­set.

Politisk påverkan är en fysisk verksamhet. Att mötas öga mot öga är avgörande, en ordväxling i lunchmatsa­len kan vara guld värd.

Dagens Nyheter skriver om passerkort som stänger i stället för öppnar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland