Hufvudstadsbladet

Tolvanen kom, såg och nätade i VM-premiären

Eeli Tolvanen gjorde som Eeli Tolvanen brukar – han kom in i VM med att göra mål och hjälpa sitt lag ta en skön seger.

- FILIP SAXÉN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Eeli Tolvanen kom, såg och segrade i sin första VM-match. Och den före detta Jokeritspe­laren lyckades, förstås, i målskyttet direkt. Att målet kom mot Kanada smakade extra bra. Att möta NHL-spelare och visa att han kan spela på den nivån kändes säkert skönt efter att han fick avsluta sin säsong på läktaren i NHL sedan han inte rymdes med i Nashville Predators laguppstäl­lning.

– Det kändes överraskan­de bra att spela. Men kanske ivern över att få spela igen gjorde att jag inte kände av tröttheten i dag, säger Tolvanen.

– Det är alltid kul att spela. Ingen vill ju följa med matcherna från läktarplat­s.

Han hade inte spelat sedan grundserie­n i mars och flög in till VM-staden Herning så sent som på eftermidda­gen och var i fullt slag i kvällens match.

– Jag är lite trött men nu ska jag sova gott så är jag redo för följande match i morgon, säger Tolvanen.

Hans mål var inte ett typiskt mål för den hårtskjuta­nde snipern. I stället för att ladda sin fruktade bössa på en direktpass­ning av en lagkamrat var det den kanadensis­ka målvakten Darcy Kuemper som bjöd på den läckra framspelni­ngen. Kuemper hade stoppat pucken bredvid sitt mål och valde att spela upp den mitt i banan där Tolvanen kunde bryta passningen.

Han åkte in mot mål, rundade den överrumpla­de kanadensis­ka keepern och satte gummitriss­an i mål.

– Det känns alltid bra att göra mål, säger han.

– Oberoende om det är ett vanligt eller ett ovanligt mål.

För Tolvanen var det enkelt att komma in i VM då lejonen stod för en mycket stabil insats där varje spelare jobbade stenhårt och laget hela tiden hade kontroll över matchen och inte släppte till Kanada att utnyttja sina styrkor.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / JOE KLAMAR ?? Eeli Tolvanen nätade i VM-debuten
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / JOE KLAMAR Eeli Tolvanen nätade i VM-debuten

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland