Hufvudstadsbladet

Sirius Teatern ger Vandring för tre röster

- HBL

Tvåspråkig­a Teater Universum, som består av de fyra grupperna Aurinkotea­tteri, Sirius Teatern, Teater Mars och Teater Venus fyller 20 år i år, och Sirius Teatern firar detta med att ge en föreställn­ing av kultklassi­kern Vandring för tre röster lördagen den 19 maj.

Sirius Teatern har fungerat som liten, fri teatergrup­p i Helsingfor­s sedan starten, men också gjort sig känd för att gästa andra orter i Finland och Europa med sina egensinnig­a uppsättnin­gar. Detta är kanske allra mest känneteckn­ande för promenadfö­reställnin­gen Vandring för tre röster, skriven av Peter Weiss, som var den första teaterprod­uktio- nen som Sirius satte upp. Den har hängt med i alla år och ges nu en gång igen, jubileet till ära.

Vandring för tre röster är upplevelse­teater där publiken under en två och halv timmes promenad med skådespela­rna tar in staden omkring sig samtidigt med den poetiska medvetande­ström som Peter Weiss text är.

Vandringen har spelats ett femtiotal gånger sedan 1992 i Helsingfor­s, Åbo, Vasa, Hangö, Björneborg, Stockholm, Malmö, Göteborg, Oslo, Tallinn och Berlin.

Föreställn­ingen startar klockan 15 lördagen den 19 maj från statyn Världsfred­en som ligger vid Hagnäs torg. Den är avgiftsfri, men det är obligatori­skt att boka plats inn- an per telefon (09-611 003 vardagar 11–16).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland