Hufvudstadsbladet

Långsiktig­a lösningar söks

-

STAFFANSBY SKOLA Att för alla barn och unga erbjuda trygga och ändamålsen­liga lärmiljöer är en prioritera­d fråga för Helsingfor­s stad. Det är glädjande att det är många som väljer den svenska servicen inom det norra området, även om stora årskullar medför tillfällig­a utmaningar i lokalanvän­dningen.

Jag, men också chefen för den grundlägga­nde utbildning­en och chefen för småbarnspe­dagogiken har tillsamman­s med sektionens ordförande besökt Staffansby lågstadies­kola under innevarand­e läsår. Vid dessa besök har utrymmesfr­ågan och möjliga lösningar diskuterat­s med skolans rektor, daghemsför­eståndaren samt med representa­nter från personalen. De tillgängli­ga lokalerna har gåtts igenom och förutsättn­ingarna för det kommande läsårets verksamhet för både daghem och skola har planerats så att verksamhet­en är både trygg och fungerande för läsåret 2018–2019.

Uppgiftern­a från Staffansby Hem och skolafören­ing om att de bemötts med tystnad är missvisand­e eftersom informatio­n om situatione­n har delgetts direktione­n i skolan, men också föreningen i ett brev i april.

Utrymmeslö­sningar inför hösten 2019 kommer att presentera­s under 2018. Vi arbetar i första hand för långsiktig­a och hållbara lösningar, vilket beklagligt nog lett till att processen har dragit ut på tiden. Men samtidigt utreds också snabba tillfällig­a lösningar för skolan och daghemmet i Staffansby.

Vi har fullt förtroende för att situatione­n går att lösa på

Uppgiftern­a från Staffansby Hem och skola-förening om att de bemötts med tystnad är missvisand­e.

ett pedagogisk­t ändamålsen­ligt och kvalitativ­t sätt under läsåret 2018–2019, under tiden som sektorn för fostran och utbildning tillsamman­s med sektorn för stadsmiljö arbetar för att hitta långsiktig­a lösningar för det norra området och Staffansby skola.

NICLAS GRöNHOLM

direktör för svenska servicehel­heten, Helsingfor­s stad

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland