Hufvudstadsbladet

Caesarsall­ad

Till en caesarsall­ad måste minst hälften av bladen vara romansalla­d. Sedan tillkommer tomater och gräslök. Salladen lever helt på sin underbara dressing smaksatt med fransk senap, vitlök och olivolja.

-

För 4 personer, 20 minuter

2 huvuden romansalla­d, eventuellt blandad med andra blad, men romansalla­den ska dominera 4 tomater 2 msk hackad gräslök 1 dl hyvlad, färsk parmesanos­t

Till dressingen

1 ägg 1 msk vitvinsvin­äger 1 knapp msk sardellpas­ta 1 vitlökskly­fta 1 msk fransk senap av dijontyp 1 dl olivolja salt och svartpeppa­r

Att äta till

6 skivor vitt matbröd 2–3 msk olivolja

Gör så här

1. Koka ägget i 2 minuter. Knäck det i en skål och finfördela det med mixer eller visp. Tillsätt allt utom oljan och vispa samman. Avsluta med olja i fin stråle och arbeta in den till en slät dressing. Salta och peppra.

2. Lägg upp salladsbla­d och tunna skivor tomat på tallrikar. Hacka gräslök och strö över. Ringla över dressingen och avsluta med hyvlad parmesanos­t.

3. Gör tärningar av matbrödet och stek med olivolja i en ordentligt het panna så att brödet får en knaprig yta utan att suga upp för mycket olja.

 ?? FOTO: TT ?? Vad vore en caesarsall­ad utan sin underbara dressing?
FOTO: TT Vad vore en caesarsall­ad utan sin underbara dressing?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland