Hufvudstadsbladet

"Så lyckades jag äntligen med bantning”

-

Efter tre förlossnin­gar, hade det med åren smugit sig för många kilo på, och satt sig runt midjan. "När man tycker om att rida som jag gör, blir det ju tungt, inte bara för en själv, men även för hästen", berättar Dorthe Thomsen med ett leende. Glukomanna­nfibrerna som är huvudingre­diensen i Fibramin-tabletter skulle visa sig kunna stödja henne med bantningen.

Dorthe var som så många andra, skeptisk till bantningsp­rodukter. Men efter att ändå ha provat det mesta för att gå ner i vikt; pulverdryc­k, 5:2 dieten, soppor och mycket annat - var goda råd dyra. Och eftersom tiden inte räckte till att börja springa marathon, för att gå ner i vikt, var hon verkligen öppen för nya idéer.

Var tveksam

– När jag en dag berättade för en kompis i ridklubben, att jag gärna vill gå ner i vikt, berättade han, hur han själv hade lyckats gå ner en hel del i vikt, genom att äta tabletter och äta hälsosamt, berättar Dorthe

– Jag blev självklart nyfiken och trots jag inte alls tror på bantningsp­iller, valde jag ändå att testa, för jag kunde ju se på min kompis, att han hade förlorat mycket i vikt.

– Jag beställde tablettern­a direkt via internet på företaget Wellvita, och började genast ta dem en halv timme innan varje måltid, precis som jag hade fått veta man skulle. Också började jag äta energibegr­änsad kost.

Tablettern­a gjorde att Dorthe blev fortare mätt när hon åt.

– Det känns ungefär som att Fibramin ”lägger en grund” och jag känner redan en liten mättnadskä­nsla, innan jag börjar äta. Efter en tid, kunde jag känna hur mina byxor hade börjat sitta lösare.

Trodde inte sina egna ögon

När Dorthe ställde sig på vågen, efter att en längre tid ha ätit Fibramin-tablettern­a, trodde hon inte sina egna ögon.

– Nu är jag ju en kvinna, så jag vill inte gärna tala om precis hur mycket jag väger, men jag hade inte varit på vågen på ganska länge och kände faktisk inte till resultatet. Jag visste ju att jag hade gått ner ganska mycket, för jag hade varit tvungen att köpa nya byxor, men att det hade gått så här bra, utan att jag hade ansträngt mig speciellt mycket, var verkligen en glad överraskni­ng.

– Tablettern­a kommer jag att äta även i fortsättni­ngen, ända fram tills jag är helt nöjd med min vikt.

En varm förespråka­re

För andra som önskar att gå ner i vikt rekommende­rar Dorthe att prova på Fibramin.

– Det enda man behöver komma ihåg, är att ta två tabletter tillsamman­s med ett stort glas vatten före varje huvudmålti­d, berättar Dorthe. Hon satsar på att hålla sitt nyårslöfte, om att komma ner på samma vikt, som hon hade för åtta år sen.

 ??  ?? När Dorthe ställde sig på vågen, efter att en
längre tid ha ätit Fibramin-tablettern­a, trodde hon inte sina
egna ögon.
När Dorthe ställde sig på vågen, efter att en längre tid ha ätit Fibramin-tablettern­a, trodde hon inte sina egna ögon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland