Hufvudstadsbladet

Borgbacken med en tulting

- JENNA VIERINEN Bloggar på mamabitesb­ack.blogg.hbl.fi.

I söndags mådde hela familjen äntligen bra så vi bestämde oss för att det var en perfekt dag för utfärd. Både killen och jag älskar Borgbacken, så det kändes ganska givet att stället skulle introducer­as för Agnes. Dessutom innebar det också två metroresor och det är något som Agnes älskar. Att åka metro. Kan eventuellt vara en nedärvd gen från pappa ingenjör.

Vi bestämde oss för att bara köra på gratisgrej­er den dagen. Kändes inte värt att lägga en massa pengar på åkband ännu (det får bli en dejtdag för bara föräldrarn­a!). Vi hade ingen aning om vad som ens fanns där för kids i Agnes ålder, så lika bra att gå dit utan större förhoppnin­gar. Vilket var tur!

Vi hann ungefär bara komma till parken så sa Agnes: ”Agnes hungrig, var är min mat?”. Så det var bara att söka upp ett matställe och i värmen satt det ganska bra med pommes frites och korv, tyckte vi alla. Agnes gillade ketchupen mest – hennes absoluta favorit. Efter det gick vi runt och sökte efter attraktion­er, eftersom vi dumt nog inte tog en karta och försökte hitta något som passar Agnes.

Vi hittade till slut två gratisgrej­er som Agnes kunde åka i – något sorts hjul och minitekopp­ar. Hjulet gillade hon inte och sade efter halva varvet att hon ville bort. Tekopparna tyckte hon däremot om, men att åkturen tog slut och att hon igen måste vänta på sin tur var inte lika populärt.

Så Borgbacken med en tulting – njaa, inte kanske just för dem. Men det är ändå ett roligt ställe att bara gå runt och hänga på, plus att det nog fanns ett par andra saker vi skulle ha kunnat åka i om vi köpt biljetter, men det kändes inte värt att betala 16 euro (2 x 8) för en åktur. Atmosfären på Borgbacken är hur mysig som helst, så bara det är värt ett besök.

Så på det stora hela var vi nöjda med vår utfärd och avslutade den med varsin mjukglass innan vi gick längs Tölöviken tillbaka in till stan. Också ett tips: passa på att promenera till och från i stället för att ta spårvagn/buss. Det är så fint att gå både från Berghäll och från centrum till Borgbacken.

Nu är både jag och killen väldigt sugen på att ta en heldag tillsamman­s, kanske måste vi boka barnvakt genast?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland