Hufvudstadsbladet

IFK kunde inte spräcka EIF:s nolla

Chanser fanns, men HIFK fick nöja sig med 0–0 i lördagens bortamatch mot Ekenäs IF. Trots det fortsätter IFK i serieledni­ng i fortbollen­s division 1.

- THOMAS SUNDSTRöM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

– Båda lagen hade sina lägen, men vi hade kanske litet mera av dem, sade IFK:s Jarkko Lähdenmäki efteråt.

– Det var en tät match, EIF försvarade kompakt och det är svårt att öppna deras defensiv, sade också tränaren Teemu Kankkunen,

Inför lördagens match hade EIF spelat tre oavgjorda matcher på raken och framför allt målskyttet hade vållat problem. I anfallsväg har laget mäktat med tre fullträffa­r och två av dem kom i samma match. Samtidigt har EIF endast släppt in två mål den här säsongen och de kom också i samma match.

– Vi jobbar mycket med anfallet och försöker hitta alternativ där, sade EIF-tränaren Gabriel Garcia Xatart.

Få lägen

Mot HIFK hade båda lagen svårt att på allvar bryta genom och till exempel gjorde EIF-målvakten Jonathan Jäntti sin första räddning efter en dryg timme. Vid några tillfällen trissade också EIF på i närheten av motståndar­nas straffområ­de, men trots olika varianter resulterad­e det inte i öppna målchanser.

Det var först i slutet av matchen HIK kom åt att skapa de farliga målchanser­na. Då hade man å andra sidan tre riktigt vassa sådana, men Jäntti i EIF-målet räddade alla och såg till att matchen slutade 0–0.

– Vi hade våra chanser, men 0–0 speglade nog matchbilde­n ganska rättvist. sade Kankkunen.

Stor publik

Matchen lockade också en stor publik till Ekenäs. På plats fanns 1 295 åskådare vilket är rekord för EIF i division 1-sammanhang.

– Det var fint att spela här, det var en bra stämning och man märker att här finns ett stort intresse för EIF. Fotbollen är viktig här, sade Teemu Kankkunen som tog en paus i sin repetition­sövning för att medverka vid matchen.

– Ett stort tack går till försvarsma­kten, det var fint att man förstod problemati­ken här, sade Kankkunen som hade permission fram till klockan 22 i går kväll.

Serieledni­ng

I och med segern fortsätter HIFK i serieledni­ng, ett poäng före FF Jaro. I nästa match möter man JJK som haft en tuff inledning på säsongen,

– Det blir en helt annorlunda typ av match, sade Teemu Kankkunen.

För EIF har säsongen inletts stabilt. Med sju poäng på fem matcher parkerar man i tabellens mittskikt inför nästa omgångs bortamatch mot Jaro.

– Den matchen har vi ännu inte hunnit tänka på, men vi börjar nu, sade Gabriel Garcia Xatart.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? Inga mål. Matias Hänninens IFK och Viktor Limnells EIF spelade 0–0 inför rekordpubl­ik i Ekenäs.
FOTO: LINA ENLUND Inga mål. Matias Hänninens IFK och Viktor Limnells EIF spelade 0–0 inför rekordpubl­ik i Ekenäs.
 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? Matchen lockade rekordstor publik till Ekenäs och det märktes att HIFKanhäng­arna var på plats.
FOTO: LINA ENLUND Matchen lockade rekordstor publik till Ekenäs och det märktes att HIFKanhäng­arna var på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland