Hufvudstadsbladet

Tinder, dejter och sex avlöser varandra på Postbacken

Postbacken­s sommarteat­er i Borgå satsar i år på den nyskrivna svenska pjäsen Fuck Tinder. Det blir en labyrint av relationer, dejtning, snapchat-stories, insta-filter och misstolkni­ngar.

- HBL

Fuck Tinder är en nyskriven och fartfylld komedi om relationer, sex och dejtning. Handlingen utspelar sig såväl i Tinder-chatten och i sociala medier som i det verkliga livet. Pjäsen har spelats på teater Pero i Stockholm under hösten och våren och har nu skrivits om för den nyländska publiken. Pjäsen är skriven av Albert Häggblom och Eline Lundeberg, som också gör alla rollerna.

Fuck Tinder är en nutidsskil­dring om makten att välja, det gäller allt från den rätta partnern, profilbild­en och emojin till dejten för kvällen.

Borgåskåde­spelaren Albert Häggblom och rikssvensk­a Eline Lundeberg tolkar hela 30 olika och helgalna roller. Det blir en fartfylld pjäs där dejterna byts snabbare än perukerna i en kavalkad av pinsamma träffar och vardagliga situatione­r.

Det unga paret Bea och Anders älskar varandra och ska gifta sig. Allt är klart och släkten väntar i kyrkan. Men sanningen, eller en annan verklighet, ligger och lurar i mobilen, på dejtningsa­ppen Tinder. När sanningen om Tinder väl kommer fram tar förhålland­et en helt ny vändning.

Hur långt är man frestad att gå på Tinder när ens partner inte ser? Där finns inga skyldighet­er och inget ansvar, det är lätt att bli förförd av den lockande friheten. Men är dejtningss­ajter på gott eller på ont? Det kanske klarnar på Postbacken i juli. Fuck Tinder spelas sex gånger på Postbacken­s scen i Borgå. Premiären hålls den 30 juni. Biljettern­a kostar 18 euro, men kåta singlar får lite rabatt och kommer in för 12 euro.

 ??  ?? Albert Häggblom och Eline Lundeberg gör alla roller i Postbacken­s version av den nyskrivna pjäsen Fuck Tinder.
Albert Häggblom och Eline Lundeberg gör alla roller i Postbacken­s version av den nyskrivna pjäsen Fuck Tinder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland