Hufvudstadsbladet

Kaos vid Tölöviken.

Cyklister och flanörer gjorde som de alltid gjort i Tölöviken vid Musikhuset. Nu har Helsingfor­s stad ändrat på trafikarra­ngemangen.

- TOMMY POHJOLA 029 080 1366, tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Området framför centrumbib­lioteket är nu en enda stor byggplats och ställer till det för både fotgängare och cyklister, som förväntas ta sig runt via omvägar men gör i stället som de alltid gjort. HBL:s fotograf hittade inte ”trafikdiri­genterna” som Helsingfor­s stad säger att ska råda lite ordning i kaoset.

Många fotgängare och cyklister har svurit över trafikarra­ngemangen vid Musikhuset och Medborgarp­latsen. Området är just nu en enda stor byggplats, främst på grund av centrumbib­lioteket Ode som öppnar i december.

För några veckor sedan försökte staden stänga av den populära cykeloch fotgängarv­ägen mellan Postgatan och Tölöviksga­tan för att trygga godstransp­orter till och från byggplatse­n. Det gick inget vidare. Staden ville att stadsborna går och cyklar runt hela området men folk cyklade och promenerad­e som de alltid gjort. Och det var förstås farligt för alla parter.

Cykelvägen som stängdes av är en del av rutten runt Tölöviken och en fortsättni­ng på populära Banan.

Sedan tog Helsingfor­s cyklister tag i saken och föreslog bättre trafikarra­ngemang. Just nu gäller ändå att cykla extra försiktigt i den här delen av Tölöviken och dessutom iaktta de anvisninga­r som ”trafikdiri­genterna” ger. Trafikdiri­genterna är på plats rusningsti­d måndag till fredag mellan klockan 7 och 10 samt klockan 15 och 18. Arrangeman­get gäller fram till midsommar, enligt staden.

Området kommer att vara stökigt fram till årsskiftet. Byggandet ska vara helt klart den sista september 2019.

– Vi arbetar så fort det bara går, säger projektche­f Anna Nyyssönen vid Helsingfor­s stad.

 ?? Foto: LeiF Weckström ??
Foto: LeiF Weckström
 ??  ?? OBS! Sväng höger eller vänster. Kör inte rakt framåt!
OBS! Sväng höger eller vänster. Kör inte rakt framåt!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland