Hufvudstadsbladet

#metoo och Fredrik Virtanen

-

■ Fredrik Virtanen är inte dömd eller åtalad för något av de brott han anklagats för. Men under hösten 2017 publicerad­es hans namn och bild på löpsedlar, i tv och på nätet och han förlorade sitt jobb. Stämmer uppgiftern­a om honom? Uppdrag granskning har gått till botten med de etablerade mediernas agerande i fallet Fredrik Virtanen.

I sociala medier spreds Cissi Wallins anklagelse­r om att Fredrik Virtanen drogat och våldtagit henne till över en halv miljon användare första dygnet. När fler anonyma anklagelse­r fått spridning i sociala medier beslutade sig flera etablerade medier för att publicera.

Men vad händer med historien om man går på djupet med anklagelse­rna som publicerat­s? Stämmer uppgiftern­a? Eller offrades Fredrik Virtanen i mediernas jakt på en svensk Harvey Weinstein under #metoo-hösten 2017?

Uppdrag granskning­s Lina Makboul, Henrik Bergsten och Ella Hopf Berger har granskat fallet Fredrik Virtanen i ett specialins­att program, initierat av redaktione­ns tidigare ansvarige utgivare, Nils Hanson, redaktör för granskning­en. SVT-HBL SVT1 21.00 och SVT Play

 ?? FOTO: SVT ?? Fredrik Virtanens namn och bild publicerad­es på löpsedlar, i tv och på nätet.
FOTO: SVT Fredrik Virtanens namn och bild publicerad­es på löpsedlar, i tv och på nätet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland