Hufvudstadsbladet

Kålsoppa på färsk vitkål och kyckling

-

När kokade du en kålsoppa senast? Antagligen var det ganska länge sedan, om ens alls. Här en modern variant av soppan, nu med kyckling och färsk vitkål.

För 4 personer

20 minuter

1 färskt vitkålshuv­ud 1 rödlök 300 g benfritt kycklingkö­tt smör och rapsolja 2 msk konc. kycklingfo­nd 1 tsk stött eller mald kummin 12 dl vatten 1 msk majsstärke­lse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja salt och peppar

Att äta till:

persilja ugnsrostat bröd (med eller utan vitlök)

Gör så här:

1. Dela vitkålshuv­udet och ta bort rotstocken. Skär kålen i bitar med några centimeter­s sida. Skala och strimla rödlöken. Skär kycklingkö­ttet i mindre bitar. Avsluta med att tvätta händer och redskap som varit i kontakt med den råa kycklingen.

2. Bryn kål, lök och kyckling i lika delar smör och rapsolja i en rymlig kastrull. Kålen mjuknar ganska snabbt och därefter tillsätts vatten och allt får koka upp.

3. Smaka av med fond och kummin. Sjud soppan sakta i 5 minuter. Red av med majsstärke­lse löst i vatten och låt soppan sjuda ytterligar­e i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Bjud soppan med ugnsrostat bröd som, om man vill, först doppas i olja smaksatt med riven vitlök. Dekorera med persilja.

 ?? FOTO: TT/DAN STRANDQVIS­T ?? Kålsoppa med kyckling, färsk vitkål och ugnsrostat bröd.
FOTO: TT/DAN STRANDQVIS­T Kålsoppa med kyckling, färsk vitkål och ugnsrostat bröd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland