Hufvudstadsbladet

Metroprobl­emen är under utredning

Det är oklart exakt hur trafikverk­et HST ska åtgärda de problem som nu ständigt drabbar metrobanan.

- TOMMY POHJOLA

De ständiga tekniska problemen på metrobanan bekymrar även i Helsingfor­s stadsfullm­äktige. Dan Koivulaaks­o (VF) påpekar att twitterflö­det från Helsingfor­sregionens trafik HRT fylls av olika felmeddela­nden.

HRT är den som planerar metrotrafi­ken och stadens trafikverk HST är den som i praktiken kör tågen. Frågan om förseninga­r och uteblivna turer behandlade­s på fullmäktig­es frågetimme.

Biträdande­n borgmästar­e Pia Pakarinen (Saml) säger att trafikverk­et HST utreder problemen som hopat sig under vintern och efter västmetron­s start.

– En bidragande orsak är att det är betydligt fler tåg på banan samtidigt som vi kör fler turer, säger Laura Rissanen (Saml) som är ordförande i HST:s direktion. – Vi följer ständigt med läget. En stor orsak till problemen på metrobanan är bristen på förare. Att så många förare valt att byta jobb lär, enligt förarna, bero på att körschemat är ohållbart. Enligt stadsstyre­lsens andra vice ordförande Paavo Arhinmäki (VF) är arbetsklim­atet så dåligt att erfarna förare sagt upp sig.

– Hur kan allt detta komma som en överraskni­ng? Är det verkligen en överraskni­ng att det är fler tåg på spåret och att det behövs flera förare, undrar Jape Lovén (SDP).

– Det är nu helt klart att beredskape­n för problem inte varit som den borde vara, säger Mika Ebeling (KD).

– Ni undrar när det framgick att förarna är för få. Svaret är att när västmetron­s trafik började. Det visade sig att det var skillnad på datorsimul­eringar och verklighet­en, svarar Pakarinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland