Hufvudstadsbladet

En av artisterna åker hem

- HBL

■ Den här veckan är det Aki Tykkis dag och Happoradio­s legendaris­ka hits ekar i slottet i Monda.

Akis dag inleds på ett helt annat sätt än de tidigare morgnarna. Terhi Kokkonen har lämnat inspelning­en efter Mira Luotis dag. Kvar finns nu bara sex artister.

Situatione­n leder till en diskussion om hur artister ersätter varandra på konserter om det sker överraskan­de ändringar.

Arttu Wiskari konstatera­r att vänskap mellan artister gör konsertarr­angemang smidigare. Redan vid frukosten beslutar de sig för att de på ett eller annat sätt ska lyssna på Terhis version av Akis låt.

Vid middagsbor­det överraskar artisterna dagens värd genom att berätta att de under dagen kommer att höra alla sex låtarna.

Under dagens lopp diskuteras också Miras och Akis nära relation, som inte alltid varit helt okomplicer­ad. Miras partner Mika Haapasalo spelar gitarr i Happoradio.

Men nu diskuterar de sin relation i god ton.

– Vi har haft sådana stunder då vi vetat vad den andra sysslat med och inte kunnat titta varandra i ögonen. Vi är bara människor, vi hälsar och ibland blir det pinsamt, det är helt sunda känslor, konstatera­r Mira.

– Har ni haft drama sinsemella­n, undrar Arttu.

– Det var inget allvarligt. Närmast handlade det om att jag ibland varit orolig för min partners festande, och därför har jag någon gång skickat ett meddelande till Tykki om att han ska säga åt honom att skruva på korken. Han har bara svarat att det är min bror och jag är alltid på hans sida, förklarar Mira. Nelonen 20.00

 ?? FOTO: PETRI AHO ?? Aki Tykki är sångare i rockbandet Happoradio.
FOTO: PETRI AHO Aki Tykki är sångare i rockbandet Happoradio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland