Hufvudstadsbladet

Dags att byta

- BO INGVES Reporter

Läsaren får ursäkta om texten låter väl positiv, men det är slutresult­atet när man inte väntar sig mycket och så möts av två riktigt trevliga bekantskap­er samtidigt som solen skiner och kurvorna känns raka.

Behöver du till exempel bagageutry­mme för semesterre­san till stugan eller vill ha med några passagerar­e i baksätet är i alla fall vare sig ST eller Active den optimala bilen.

Med Active kunde designern ha tagit steget ännu lite längre ut och ritat in en lite rymligare modell när man ändå försökte profilera Active som något utöver den vanliga versionen. Den här är nämligen lika mycket en tvåpersone­rsbil som vanliga Fiesta, med knappa två centimeter högre frigång.

De här bilarna är också en orsak till varför jag inte förstår människor som köper en bil utan att testa åtminstone några olika märken för att få en personlig upplevelse av hur olika bilar känns och motsvarar de personliga behoven. Fast man kört med ”det enda tänkbara märket” i 20 års tid kan ju något ha hänt på andra fronter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland