Hufvudstadsbladet

Honka ordnade målfest

Honka vägrar ge sig på sin hemmaplan. Esbolaget ställde till med en målfest mot formstarka Ilves och klättrar i tabellen.

-

Trots att två spelare var avstängda och trots ett tidigt baklängesm­ål blev det en gulsvart fest i Hagalund. Honka tog poäng för sjätte gången på sju matcher när laget slog Ilves med 4–1.

– Jag är väldigt glad över sättet som vår målvakt Davor Taleski kom in i matchen. Han gav oss en chans att vinna. Vi visade att vi inte bara har elva bra killar utan att vi har tjugofem spelare som kan stiga fram då det behövs, säger Honkaträna­ren Vesa Vasara vars förstamålv­akt Tim Murray är avstängd i ännu en match efter det röda kortet mot HJK.

Ilves satte matchens första mål på en hörna bara dryga två minuter in i matchen. Honka såg trögt ut under den första halva timmen men kom så småningom i gång. Brassen Lucas Kaufmann spikade paussiffro­rna 1–1 med ett snyggt frisparksm­ål upp i krysset strax före paus.

– Ilves var bättre i början. Vi gjorde alltför många lätta misstag. Fasta situatione­r är viktiga i fotboll, säger Vasara.

Han har rätt. Efter Kaufmanns andra mål för kvällen, då han petade in sin egen retur, slog Honka till på en ny frispark och sedan på en straff. Javier Hervas frispark

Jag är väldigt glad över sättet som vår målvakt Davor Taleski kom in i matchen. Han gav oss en chans att vinna. Vesa Vasara Tränare

var så gott som identisk med Kaufmanns och Borjas Martin Gonzalez 4–1 var en välplacera­t, hårt skott i nedre hörnet. Väldigt lättande, speciellt då Honka endast nätat på två av fem straffar före Ilvesmatch­en.

Honka har gjort sex mål på sina två senaste matcher efter att ha snittat en fullträff per match i de nio första matcherna.

– Det är roligare att göra flera mål än inga mål alls, säger Vasara leende.

Ilvesträna­ren Jarkko Wiss kände sig tudelad efter att hans lag tappat ledningen och fallit tungt.

– Å ena sidan skulle jag vilja slå sönder omklädning­srummet, men å andra sidan skulle jag vilja klappa killarna på huvudet, säger Wiss som har ett rätt ungt lag med få utländska stjärnor.

Tuff målsättnin­g

Efter den första tredjedele­n av säsongen har Honka vunnit tre, förlorat bara två men spelat hela sex oavgjorda matcher.

Liganykoml­ingen är sexa i tabellen.

– För det första så är jag nöjd med att vi klarat oss i ligan som nykomling. Med våra egna kunskaper och styrkor har vi lyckats vinna matcher. Det är absolut ingen lätt uppgift att vara spela på en högre serienivå än i fjol, säger Vasara.

Men trots målfesten mot Ilves är Vasara inte helt nöjd.

– Vi har en tuff målsättnin­g att vara bland de sex bästa. Det kommer inte att lyckas om vi inte förbättrar vårt spel, säger han. 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

TOMMI WILLBERG

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AKU HäYRYNEN ?? Honka fick sig en smaklig seger mot Ilves.
FOTO: LEHTIKUVA/AKU HäYRYNEN Honka fick sig en smaklig seger mot Ilves.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland