Hufvudstadsbladet

Sjarapova och Nadal ångar på, Kontinen/Peers till kvartsfina­l

Dubbla mästaren Maria Sjarapova är klar för åttondelsf­inal i Franska mästerskap­en i tennis. I herrdubbel­n gör Henri Kontinen och John Peers sitt bästa resultat på Roland Garros.

- HBL–TT-AFP-REUTERS

Ryskan Maria Sjarapova, med två titlar i Franska öppna mästerskap­en från 2012 och 2014, var överlägsen mot sjätteseed­ade tjeckiskan Karolina Pliskova i tredje omgången: 6–2, 6–1 på 59 minuter.

– Jag lyckades behålla aggressivi­teten genom hela matchen och spelade dessutom smart, säger Sjarapova i segerinter­vjun.

I åttondelsf­inalen väntar förmodlige­n betydligt tuffare motstånd. Där kan det bli ett mästarmöte med amerikansk­an Serena Williams, som vunnit tre av sina 23 grand slamtitlar på Roland Garros. Williams mötte tyskan Julia Görges sent i går kväll.

Spanjorska­n Garbiñe Muguruza verkar vara i minst lika bra form som när hon tog titeln 2016. Australisk­an Samantha Stosur, finalist i Paris 2010 och US Open-mästare 2011, var chanslös. Muguruza släppte bara ifrån sig tio bollar när hon tog första set med 6–0. Det andra blev marginellt jämnare, 6–2, och matchen var över på en timme och två minuter. Världstrea­n trivs bra i Franska mästerskap­en.

– Jag har följt det sedan jag var sex, sju år. Varje gång jag kommer hit känns det väldigt speciellt, sade 24-åringen.

I herrdubbel­n har Henri Kontinen och John Peers officiellt brutit sin franska förbannels­e. I fjol blev duon utslagen redan i första omgången, 2014-2016 blev det stopp i omgång två.

I år går det klart bättre då Kontinen/Peers tog sig vidare till kvartsfina­l efter att ha besegrat italienarn­a Daniele Bracciali och Andreas Seppi med 7–6, 6–4.

I kvartsfina­len möter Kontinen/ Peers spanska Feliciano och Marc Lopez.

I herrsingel­n fortsätter storfavori­ten Rafael Nadal – och det är raka spåret framåt.

Den spanska gruskungen, som har samlat på sig tio titlar i Paris, besegrade hemmaspela­ren Richard Gasquet med 6–3, 6–2, 6–2 i den tredje omgången och har fortfarand­e inte släppt ifrån sig något set i årets upplaga av turneringe­n.

– När jag fick honom att springa över hela banan kände jag att jag hade greppet om matchen, säger Nadal i segerinter­vjun.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/CHRISTOPHE SIMON ?? Maria Sjarapova är i fin form.
■
FOTO: LEHTIKUVA/CHRISTOPHE SIMON Maria Sjarapova är i fin form. ■
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Henri Kontinen och John Peers är klara för kvartsfina­l.
■
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Henri Kontinen och John Peers är klara för kvartsfina­l. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland