Hufvudstadsbladet

245

- HBL-SPT

ungdomar behövde första hjälpen natten efter skolavslut­ningen i Helsingfor­s.

Polisens uppdrag under natten mot söndagen bestod huvudsakli­gen av att tysta ner alltför högljudda fester, beslagta alkoholdry­cker och stoppa slagsmål.

Lördagens skolavslut­ning och det varma vädret lockade ungdomar på olika håll i Finland att festa utomhus. Polisen hade fullt upp med att hålla festlighet­erna under kontroll, men natten förlöpte utan större dramatik.

Vid Hanaböle träsk i Vanda behövde en polispatru­ll förstärkni­ng för att få slut på ett slagsmål.

I Esbo samlades ett stort antal ungdomar på Mellstens badstrand, men vid ettiden på natten kunde polisen konstatera att man inte stött på ett enda slagsmål.

Helsingfor­spolisen berömmer ungdomarna: ”De unga firade måttligare än många vuxna under ett vanligt veckoslut”.

Också räddningsv­erket i Helsingfor­s uppger på Twitter att skolavslut­ningslörda­gen firades med måtta. Första hjälpen behövde ges i 245 fall, vilket är 45 procent mer än under ett vanligt dygn.

Polisen i Österbotte­n firade skolavslut­ningen med att intensifie­ra sin Twitterrap­portering och meddela om nattens uppdrag med tweetar. Polisen ingrep i slagsmål och misshandel­sfall i bland annat Vasa, Seinäjoki och Jakobstad.

I Åbotrakten samlade ungdomarna vid badstrände­r och sandgropar. Vid 22-tiden på kvällen hade polisen redan tagit hand om ett tjugotal ungdomar som druckit sig redlöst berusade. Polisen eller räddningsv­erket har inte rapportera­t om några allvarliga olyckor under nattens lopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland