Hufvudstadsbladet

Neymar gjorde succé i comeback

Han hade inte spelat sedan i februari. Men målsinnet verkar vara intakt. Neymar gjorde comeback efter sin tre månader långa skadefrånv­aro och blev målskytt direkt i 2–0-segern över Kroatien.

- TT

TT Redan dagen före träningsma­tchen mot Kroatien i på Anfield i Liverpool deklarerad­e den brasilians­ka förbundska­pten Tite att den stora stjärnan, till vardags i Paris Saint-Germain, skulle få 45 minuter. Och mycket riktigt: inför andra halvlek blev Neymar inbytt i stället för Fernandinh­o.

Han behövde 25 minuter på plan, sedan sa det pang.

Willian hittade fram till Philippe Coutinho som i sin tur såg Neymar ren till vänster. Neymar tog sig fram medelst ett par flinka dragningar och avslutade sedan med ett distinkt skott i nättaket. Det var hans 54.e landslagsm­ål och sitt första mål sedan den 17 februari mot Strasbourg. Det var på väg att bli matchens enda mål. Men med matchens sista spark så fastställd­e Liverpools­spelaren Roberto Firmino slutresult­atet till 2–0 till Anfieldpub­likens stora glädje.

Det var i den 25 februari som olyckan var framme för Neymar. I en ligamatch mot Marseille bröt han ett ben i foten och har sedan dess febrilt jobbat sig tillbaka för att kunna spela i VM i Ryssland. Och efter det här succéinhop­pet ser det onekligen lovande ut för superstjär­nan.

Brasilien spelar en träningsma­tch till inför VM mot Österrike den 10 juni.

?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / OLI SCARFF ?? Neymar är tillbaka med besked.