Hufvudstadsbladet

Mor och dotter McCartney ställer ut på Fotografis­ka

- Tt

Utställnin­gen Mother daughter av de brittiska fotografer­na Linda och Mary McCartney visas på Fotografis­ka i Stockholm.

De verk som visas på utställnin­gen Mother daughter sträcker sig över tre decennier och knyter samman dottern Mary McCartneys konstnärsk­ap med sin döda mor Linda McCartneys estetik.

Förmågan att skapa kontakt med sina motiv, och porträtter­a vardagsliv­et på bild känneteckn­ar de två fotografer­na. En förmåga som gått i arv från mor till dotter:

”Känslan av intimitet, att observera människor och söka efter personerna­s intensitet, utvecklade­s till en besatthet av att fotografer­a”, berättar Mary McCartney i ett pressmedde­lande.

Inte helt oväntat löper Beatles-medlemmen Paul McCartneys ansikte som en röd tråd genom utställnin­gen. Men här dyker även en rad andra kända ansikten upp som Aretha Franklin, Jimi Hendrix, B.B. King, Mick Jagger, Brian Jones, Kate Moss och Rihanna.

Linda McCartney avled i bröstcance­r 1998.

Utställnin­gen Mother daughter har tidigare visats bland annat i New York, och pågår fram till den 2 september på Fotografis­ka i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland