Hufvudstadsbladet

Capitals en seger från drömmen

Washington kan åka till Las Vegas och kamma hem jackpotten, Stanley Cup-bucklan. Washington tog en storseger över Vegas med 6–2 och gick fram till 3–1 i matcher.

- HBL-SPT-TT / GöRAN SUNDBERG

Natten till fredag kan Washington avgöra finalserie­n i Nevadaökne­n. Mot ett Vegas som för första gången på tre månader förlorat tre matcher i rad.

Skrällaget, som tagit sig till final under debutsäson­gen, började den fjärde finalen med att rada upp heta chanser. Men allt missades.

James Neal stod för den värsta när han lyckades pricka stolpen då Washington­målvakten Braden Holtby var överspelad och hela målet öppet.

Snabba mål

När Vegasbacke­n Colin Miller tog en odisciplin­erad trippingut­visning var det startskott­et på en enorm urladdning från Washington med tre mål på knappt tio minuter:

Nicklas Bäckström spelade i det numerära överläget fram Jevgenij Kuznetsov vars skott räddades av Vegasmålva­kten Marc-Andre Fleury, men T J Oshie slog in returen. Då visade klockan 9.54.

Drygt sex minuter senare väggspelad­e Tom Wilson med Kuznetsov och sköt 2–0.

Med bara 21 sekunder kvar av öppningspe­rioden lyfte Devante Smith-Pelly in 3–0.

I den andra perioden fortsatte Vegas att skapa chanser, men storspelan­de Holtby räddade eller också hade han hjälp av stolparna.

Kuznetsov dominant

När Capitals fick sitt andra numerära överläge small det igen och backen John Carlson sköt 4–0.

Jevgenij Kuznetsov fortsätter att dominera och leder slutspelet­s poängliga. Han svarade för fyra assist och är nu uppe i 31 poäng (12+18). T J Oshie stod för ett mål och två assist.

Vegas fick hål på Holtby två gånger i den tredje perioden och hyfsade siffrorna. James Neal sköt 4–1, men det var så dags då och hans jättemiss i första perioden överskugga­de reducering­en. Reilly Smith gjorde 4–2, vilket bröt den två matcher

långa måltorkan för förstakedj­an där också målkungen William Karlsson och Jonathan Marchessau­lt spelar.

Nästa final spelas natten till fredag i Las Vegas.

?? FOTO: LEHTIKUVA/AVI GERVER ?? Stanley Cup-febern stiger i Washington.