Hufvudstadsbladet

Läkare: Syndabocke­n hade hjärnskakn­ing

- HBL-SPT-TT-AFP

Kanske är förklaring­en till Liverpoolm­ålvakten Loris Karius misstag under Champions League-finalen en hjärnskakn­ing. En omfattande läkarunder­sökning som Karius genomgått i USA visar att målvakten drabbades av hjärnskakn­ing under 1–3-förlustmat­chen mot Real Madrid.

”Efter att noga ha gått igenom matchen på video och en fysisk undersökni­ng, har vi kommit fram till att mr Karius fick en hjärnskakn­ing under matchen den 26 maj”, skriver läkarna Ross Zafonte och Lenore Herget, vid Massachuse­tts General Hospital.

Karius klagade hos domaren i den 49:e minuten att han fått en armbåge under en sammandrab­bning med Real Madrid-försvarare­n Sergio Ramos. Två minuter senare kastade Karius ut bollen rakt i fötterna på Karim Benzema som gjorde 1–0 för Real. Karius fumlade senare även in Gareth Bales långskott.