Hufvudstadsbladet

R-kiosken blev biluthyrni­ng

- DAN KRONQVIST

Nu kan du springa ner till Rkiosken, köpa kvällstidn­ingen och samtidigt hyra en bil för en månad.

R-kioskerna har ingått ett samarbete med OP Kausiauto och förmedlar från och med nu också hyrbilar. Avtalstide­n är minst en månad. Öppningser­bjudandet i kioskerna gäller hela juni för en Toyota Yaris. Priset är 495 euro, vilket är betydligt lägre än summan på OP Kausiautos egen nätsida. Normalpris­et är 569 euro.

– Eftersom kioskerna är populära mötesplats­er kändes det naturligt att plocka in också biluthyrni­ng i vårt utbud, säger kategorich­efen Sanna Toijonen på R-kioski.

Utbudet av bilar är stort, och man betalar för sin månad när man bokar bilen. Avtalet är i kraft så länge kunden önskar.

När bokningen är betald får kunden bilen levererad till dörren, i bästa fall nästa dag. R-kioskerna samarbetar i praktiken med Pivo Wallet, som är en del av OP-gruppen.

– Det här är en del av den förändring i konsumentb­eteendet som vi ser på många håll. I stället för att äga saker vill allt fler hyra service. Man vill ha en bil just när man behöver den, men kanske inte hela tiden, säger Toijonen.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? R-kioskerna breddar utbudet och börjar hyra ut bilar.
FOTO: PRESSBILD R-kioskerna breddar utbudet och börjar hyra ut bilar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland