Hufvudstadsbladet

Alternativ vård kräver reglering

-

Läkaresäll­skapet talar uttrycklig­en om att kontroller­a dem som erbjuder alternativ vård, medan SFP vill gå ett steg längre och göra det straffbart för vårdnadsha­vare att utsätta sina barn för påvisat farliga alternativ­a vårdmetode­r.

Det kan låta drastiskt, men är något som måste övervägas. En vuxen vid sina fulla sinnens bruk som väljer en tvivelakti­g vårdform riskerar att skada enbart sig själv. Den som utsätter sitt barn för en farlig behandling kan liknas vid en misshandla­re.

Hälso- och sjukvården är i dag, liksom tillverkni­ng och försäljnin­g av läkemedel en noga kontroller­ad verksamhet med lagar som ska skydda patienter, klienter och medicinkun­der.

Den alternativ­a vården är en oreglerad djungel. Finland behöver en kvacksalve­rilag i skyndsam ordning.

Österbotte­ns Tidning

Henrik Othman om att alternativ vård kräver reglering och att Finland behöver en kvacksalve­rilag, precis som Sverige. om att Samlingspa­rtiet enligt Jan Vapaavuori har sålt alla sina principer och att om partiet fäller social- och hälsovårds­reformen står Vapaavuori som dess andlige ledare medan nedräkning­en för partiordfö­rande Petteri Orpo har börjat.

Vapaavuori­s anfall blir bara fräckare. Ilta-Sanomat

 ?? MOSTPHOTOS ??
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland