Hufvudstadsbladet

Inga kvinnor bland de 100 bäst betalda idrottarna

För första gången finns inte en enda kvinna med på idrottsink­omsternas topp 100, där boxaren Floyd Mayweather återvänder till förstaplat­sen.

- HBL-SPT-TT

Det märks på tidskrifte­n Forbes lista när Mayweather har stora matcher – han toppade listan 2014 och 2015, och fick sedan se sig slagen av Cristiano Ronaldo i två år.

Men efter fajten mot Conor McGregor i augusti förra året är den 41-årige amerikanen tillbaka i topp.

Mayweather fick 275 miljoner dollar direkt från matchen och ytterligar­e 10 miljoner dollar i andra ersättning­ar under inkomståre­t, som Forbes räknar från och med juni 2017 till och med maj 2018.

Därmed utklassar han tvåan och trean, fotbollens superstjär­nor Ronaldo och Lionel Messi, på 111 respektive 108 miljoner dollar. Och Mayweather­s motståndar­e McGregor kan tacka augustimat­chen för årets fjärdeplat­s, med 99 miljoner dollar.

Det enskilda evenemange­ts betydelse ses också i att förra året räckte det med 93 miljoner dollar i inkomst för Cristiano Ronaldo att toppa listan.

Serena Williams var på plats 51 förra året enda kvinna på listan, men eftersom tennisspel­aren tagit en paus i samband med att hon fick barn saknas hon i topp 100 i år.

 ?? FOTO: AP/FRANK GUNN ?? Floyd Mayweather skrattar
■ hela vägen till banken.
FOTO: AP/FRANK GUNN Floyd Mayweather skrattar ■ hela vägen till banken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland