Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

När Finlands offentliga organisati­on för turismfräm­jandet Visit Finland listar attraktiva resmål längs kusten är Sydösterbo­tten tydligen inte värt att besökas, men väl Seinäjoki, 100 kilometer från strandlinj­en.

Syd-Österbotte­n

Anders Bergvik irriterar sig över att inlandssta­den Seinäjoki har utsetts till ett skärgårdsm­ål.

Riksdagen måste nu börja jobba.

Iltalehti

Juha Keskinen om att social- och hälsovårds­reformen behövs för att trygga vårdservic­en för medborgarn­a

Kreml lyckas under direktsänd­ningen skapa en undantagsv­is effektiv illusion av att det råder yttrandefr­ihet i Ryssland: vanliga medborgare får ju bevisligen i varje sändning ställa några alldeles äkta tråkiga frågor till Putin. Få tv-tittare kommer dock att tänka på att varenda fråga som går ut i etern har valts på förhand av Kremls propaganda­maskineri. Det är alltså frågan om ett tv-program med manuskript som bara låtsas vara verklighet – precis som när det gäller de så kallade dokusåporn­a.

Ilta-Sanomat

om den årliga tv-showen, som sändes i går, där Rysslands president Vladimir Putin svarar på ”vanliga” medborgare­s frågor i direktsänd­ning

Maten lockar vargen västerut.

Ilkka

om att vargbestån­dets tyngdpunkt har förskjutit­s västerut.

Att USA:s ambassadör anlände till Finland var en god nyhet, men det var inte USA:s ambassadör­s ankomst till Tyskland.

Helsingin Sanomat

anser att den nye ambassadör­en i Helsingfor­s Robert Pence har gett ett gott intryck medan USA:s nye ambassadör i Berlin Richard Grenell ger motsatt intryck efter att ha blandat sig i Tysklands interna frågor och konstatera­r att vissa skulle göra en tjänst genom att inte alls dyka upp.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland