Hufvudstadsbladet

Många civila dödsoffer i flygräd

- TT-AFP

Minst 44 civila – varav sex barn – har dödats i ett flyganfall i Syrien, uppger opposition­svänliga Syriska människorä­ttsobserva­toriet (SOHR).

Attacken inträffade sent på torsdagskv­ällen, och under natten fördes en stadig ström av skadade till det lokala sjukhuset, däribland kvinnor, äldre, barn och räddningsa­rbetare, rapportera­r AFP:s korrespond­ent på platsen.

Korrespond­enten beskriver en stor krater mellan flera pulveriser­ade två- och trevånings­hus, och hur skadade förts till ett närliggand­e sjukhus.

Dödstalen har stigit i takt med att offer hittats bland bråten av de förstörda byggnadern­a, och att personer som förts till sjukhus avlidit av sina skador.

Flyganfall­en mot bostadsomr­åden i Zardana i Idlib bedöms av SOHR ha utförts av Ryssland, allierat med den syriska regimen. Rysslands försvarsmi­nisterium avfärdar dock anklagelse­rna och säger att de saknar verklighet­sförankrin­g, enligt nyhetsbyrå­n Tass. Zardana kontroller­as till stor del av islamistis­ka rebelller, där även Hayat Tahrir al-Sham, en grupp ledd av al-Qaidas tidigare syriska gren, har en liten närvaro.

Mer än 350 000 bedöms ha dödats i kriget i Syrien sedan det startade 2011.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland