Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Även om Juha Sipilä får en klar fortsättni­ng betyder det inte att det inte under ytan, och också ovanför, skulle höras ett missnöje. Missnöjet beror närmast på partiets dåliga framgång i galluparna. Om siffrorna inte blir bättre än nu kan partiet stå utanför regeringen om ett år.

Kaleva

om Centerpart­iet som inledde sin partikongr­ess i går.

Helsingfor­s stads borgmästar­e biter skoningslö­st i Orpos ben och anser att Samlingspa­rtiet under reformens gång har övergett nästan alla de målsättnin­gar som fanns i början. Ordförande (Orpo) har stått ut med helsingfor­sarens stick överraskan­de lugnt, åtminstone i offentligh­eten.

Kaleva

anser att också Petteri Orpo får fortsatt förtroende som ordförande under Samlingspa­rtiets partikongr­ess, som började i går, även om hans ställning prövats av sjunkande opinionssi­ffror.

Varje centerpart­ist måste nu förstå att Sipilä inte vinner valet ensam, trots att han är en bra karl. Att stå på läktaren är ett bra sätt att protestera. En tråkig följd av detta är dock att det blåröda alternativ­et återkommer. Centern klarar sig nog i opposition, men hur Finland klarar sig kan man inte vara säker på. Spåren förskräcke­r.

Suomenmaa

Centerorga­net anser att om partiets väljarstöd växer med minst en halv procent varje månad före valet kämpar Centern igen om topplaceri­ngen i riksdagsva­let.

Bäst hjälps SDP av regeringsp­artiernas kamp kring social- och hälsovårds­reformen. Opposition­sledaren behöver nästan inte göra någonting alls när regeringen erbjuder möjlighete­r till tillväxt på bricka.

Salon Seudun Sanomat

förvånar sig ändå över att SDP inte lyckats få bättre resultat i opinionsmä­tningarna vilket betyder att de tre stora partierna ligger på ungefär samma nivå.

 ??  ?? lEHTIKUVA/MARKKU UlANDER
lEHTIKUVA/MARKKU UlANDER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland