Hufvudstadsbladet

Föräldrarn­a skriver bok om Kim Wall

Med Boken om Kim Wall vill föräldrarn­a Ingrid och Joachim Wall lägga fokus på det kall och engagemang som drev deras dotter.

- TT

”Det har skrivits 10 000tals artiklar om det dåd som ändade Kims liv, och om den man som dömts för detta. Nu är det dags att Kim får ta plats, att bilden av henne förändras från ett anonymt brottsoffe­r till den självständ­iga och fantastisk­a yrkesperso­nen och kvinna hon var”, skriver föräldrarn­a gemensamt i ett pressmedde­lande.

Kim Wall hann under sin karriär göra flera reportage från olika delar av världen där hon skildrade alltifrån kärnvapenp­rov till hipsterskä­gg. I augusti 2017 gav hon sig iväg för att göra ett frilansupp­drag om en ubåt i Köpenhamn. Men det hela slutade i stället för att hon föll offer för ett brott som har kommit att bli ett av de mest uppmärksam­made fallen under 2000talet.

I april i år dömdes ubåtsägare­n Peter Madsen till livstids fängelse för mord.

Boken ges ut av Alberts Bonniers förlag och släpps 9 november.

 ?? FOTO: ADAM PEREZ/BONNIERS ?? Ingrid och Joachim Wall, föräldrar till Kim Wall, skriver en bok om sin dotter, som dödades i augusti förra året.
FOTO: ADAM PEREZ/BONNIERS Ingrid och Joachim Wall, föräldrar till Kim Wall, skriver en bok om sin dotter, som dödades i augusti förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland