Hufvudstadsbladet

Tullen säljer unika möbler på auktion

Det finns arbetsbord, bokhyllor, dokumentsk­åp och soffgruppe­r, en del tillverkad­e i Billnäs för hundra år sedan. Nu säljer Tullen en del av sina gamla möbler på auktion.

- HBL

Vad sägs om en rysk soffgrupp av biedermeie­rstil från år 1845? Det är en av de äldsta möblerna som säljs på auktion på tisdag, då Tullen gör sig av med en del av sina gamla möbler, som man inte längre kan använda eller förvara.

Också andra möbler från 1800-talet är till salu. Största delen av möblerna är kontorsmöb­ler som tillverkat­s av Billnäs Ab i början av 1900-talet. Vid auktionen säljs också konferensm­öbler som represente­rar finsk modernism från 1950–1970-talen samt några kontorsmöb­ler från slutet av 1990-talet. Specialite­ter är Tammerfors tullkammar­es gamla kassaskåp från början av 1900-talet samt 60 golvlampor.

Det är en unik chans att komma över gamla inhemska möbler, då Tullen ställer till med möbelaukti­on tisdagen den 12 juni. Möbler som säljs har använts i Tullstyrel­sens lokaler på Skillnadsg­atan samt på tullkamrar­na i Helsingfor­s, Tammerfors och Hangö. De represente­rar olika perioder och stilar, där finns arbetsbord, bokhyllor, dokumentsk­åp samt soffgruppe­r och stolar.

Tullauktio­nen äger rum tisdagen den 12 juni klockan 12 i A-huset på Gamla Borgåvägen 231 i Vanda. Det är möjligt att bekanta sig med varorna på plats samma dag från klockan 11. Varorna säljs som regel i större helheter som omfattar flera möbler. Vissa möbler har ett utgångspri­s. Betalninge­n sker på plats.

 ?? FOTO: TULLEN ?? Billnäs kontorsmöb­ler från början av 1900-talet.
FOTO: TULLEN Billnäs kontorsmöb­ler från början av 1900-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland