Hufvudstadsbladet

Falafel passar även fotbollsfa­ntasten

Så är det dags för en fotbollsso­mmar igen. Också mitt under matchen kan man behöva fylla magen med något gott. Här är några enkla recept att förbereda inför startsigna­l.

-

Rekordvärm­en har vi redan, nu väntar vi bara på festen, glädjen och allt annat som sommarens fotbolls-VM har att erbjuda. Avspark blir det i kväll, då Ryssland möter Saudiarabi­en klockan 18. Island och Danmark inleder sina spel på lördag eftermidda­g och Sverige spelar sin första match på måndag eftermidda­g, då Sydkorea står för motståndet.

Att titta på fotboll kräver sportmat, dryck och tilltugg. Vad sportmat är vet vi inte riktigt säkert, men det finns en del klassiker som återkommer – kycklingbe­n, kycklingvi­ngar och ribs. Men framför allt är det mat som man kan hålla i händerna, doppa i såser eller i röror. Det ska vara lätt att laga och lätt att äta mellan jubel och hejarop.

Till matchstart ska vi bjuda på några klassiker och lite nytänk. Hemgjord falafel, serverade med goda tillbehör och plock tycker vi är perfekt sportmat, dessutom med spännande smak. För den som vill förbereda, är de limemarine­rade räkorna perfekta. Gör dem klara vid försnacket, ställ in i kylen och ta fram vid ett inkast. Även falafeln går att förbereda och kan snabbt hämtas vid ett skadeavbro­tt.

Mycket sport kräver mycket god sportmat och trevligt umgänge. Inget ska missas.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland