Hufvudstadsbladet

Fotbollsfe­st i tv i en månad

Yle storsatsar på VM i fotboll. På båda inhemska språken.

- JONAS VON WENDT

Samtliga matcher refereras på svenska. Referaten sköts av Christoffe­r Herberts, Christian Vuojärvi, Antti Koivukanga­s, Janne Isaksson och Jonas Lindholm.

I knappt hälften av matcherna har de en expertkomm­entator med sig i referatbås­et. Experterna är Jani Lyyski, Jens Mattfolk, Jessica Lagerblom, Jonathan Johansson, Marianne Miettinen och Sebastian Strandvall.

På finska refereras matcherna av Matti Härkönen, Lauri Kottonen, Simo Leinonen, Jari Haapala, Micke Suopuro och Tero Kainulaine­n. Som expertkomm­entatorer fungerar bland andra Jari Litmanen, Petri Pasanen, Erkka V. Lehtola, Miettinen och många andra profiler från den finländska fotbollen.

I VM-studion håller Petra Manner, Riku Salminen, Sami Laine och Antti-Jussi Sipilä i trådarna. Sammanlagt sänder Yle knappt 200 timmar från VM i Ryssland.

De som vill kan också titta på VM i svensk tv. I SVT är det David Fjäll, Chris Härenstam och Pelle Bäckman som refererar och de får sällskap av Glenn Strömberg och Markus Johannesso­n. I studion är det André Pops som håller i trådarna tillsamman­s med Johanna Frändén, Daniel Nannskog och Jonas Eriksson. I TV4 märks bland andra Hasse Backe, Olof Lundh och Erik Niva bland expertkomm­entatorern­a.

VM-premiären går mellan Ryssland och Saudiarabi­en med start klockan 18.00 på torsdag.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland