Hufvudstadsbladet

Portugal mot Spanien är fredagskvä­llens givna pärla i VM

- JONAS VON WENDT

Kl. 15 i Jekaterinb­urg.

Enligt tränaren Hector Cuper kan Mohamed Salah spela från start i premiären. Men också med Liverpools superstjär­na är Egypten utmanare mot Uruguay som både har en solid defensiv och en fruktad offensiv.

Och vem vet? Kanske det bara är en krigslist från Cupers sida att säga så här?

Egypten kan gå in för att stänga matchen och se till att Uruguay inte kommer åt att ställa om snabbt. Sen gäller en enkel devis att få bollar upp på Salah.

Veteranträ­naren Hector Cuper om någon kan det här med att organisera en kollektiv defensiv. Kan bli en överraskan­de jobbig afton för Suarez & Co. Tips: 0–1.

Kl. 18 i S:t Petersburg.

Skyhög insats då det segrande laget tar ett litet steg mot avancemang i en stentuff grupp. Båda vet vad som gäller, intressant att se hur det tar sig uttryck rent spelmässig­t. Remi duger inte för någondera.

Iran har en riktigt bra trupp på benen. Det finns mängder av klasspelar­e. Defensiven kommer först. Då man vinner boll försöker man snabbt få lädret till Saeid Ezatolahi som är dynamon i Irans spel. På topp lurar Rubin Kazans Sardar Azmoun. Anfallaren­s snitt i landslaget ligger på över 0,7 mål per match.

Marockos främsta vapen är lagets bildsköne landslagst­ränare, fransmanne­n Herve Renard, alltid i en tajt vit skjorta med ärmarna uppkavlade. Tips: 0–1.

❞ Spanien är ett av de högkvalita­tivaste lagen i turneringe­n. Portugal har inte samma bredd men Cristiano Ronaldo kan som bekant hitta på lite vad som helst.

Kl. 21.00 Sotji.

Turbulent i båda läger. I Spanien tvingades tränaren Lopetegui gå dagarna före premiären, i Portugal meddelade tre spelare på torsdagen att man bryter med klubblaget Sporting Lissabon.

Spanien är ett av de högkvalita­tivaste lagen i turneringe­n. Portugal har inte samma bredd men Cristiano Ronaldo kan som bekant hitta på lite vad som helst.

Frågan är nu hur turbulense­n kring Spanien påverkat laget. Blir man mer sammansvet­sade eller faller allt ihop som ett korthus? Premiären blir väldigt fingervisa­nde.

Tips: 1–2.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland