Hufvudstadsbladet

Dags för världsmäst­arna att kliva in i VM

- JONAS VON WENDT

Costa Rica–Serbien

Kl. 15.00, Samara.

VM-sensatione­n från 2014, Costa Rica, är väldigt beroende av Bryan Ruiz och Celso Borges. Mittfältar­na står för den offensiva dynamiken och kreativite­ten. Ska det hända något framåt är det dessa två som måste tag i det. Lagets enda storstjärn­a är Real Madrid-målvakten Keylor Navas. Serbien? Potential i mängder men balansen i laget vill inte infinna sig. Släpper in konstiga mål. Behöver en seger här, annars blir det svårt att avancera.

●●Tips: 0–1.

Tyskland–Mexiko

Kl. 18.00, Moskva.

Tyskland känns inte lika harmoniskt som laget brukar göra. En premiär mot ett svårspelat Mexiko är ingen drömuppgif­t. Ändå skäl att komma ihåg att världsmäst­arna brukar vara grymma i premiärer. En titt i historiebö­ckerna är bevis nog.

Mexiko var alldeles utmärkta i kvalet och här finns ett gediget kunnande. Kanske saknar den stjärnglan­s man någon gång haft men kollektive­t är starkt och colombians­ke tränaren Juan Carlos Osorio en slug taktiker.

●●Tips: 2–1.

❞ Brasilien har varit fantastisk­t under Tites ledning och en svag länk är väldigt svår att hitta i laget. Världsklas­s rakt igenom, också på bänken.

Brasilien–Schweiz

Kl. 21.00, Rostov.

De största favoritern­a presentera­r sig och får direkt ett tufft test mot ett oerhört discipline­rat Schweiz. Den schweizisk­a backlinjen hör till turneringe­ns bästa. Kolla in 22-åringen Manuel Ankanji, till vardags i Dortmund. Stark och skicklig mittback.

Brasilien har varit fantastisk­t under Tites ledning och en svag länk är väldigt svår att hitta i laget. Världsklas­s rakt igenom, också på bänken. Neymar är hundraproc­entigt skick och är en matchvinna­re av rang.

●●Tips: 2–0.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland