Hufvudstadsbladet

Ghosting och odelad sorg

-

Big God – Florence + The Machine

Det är få artister som kan göra en maffig och musikalisk­t briljant låt som handlar om att en person inte svarar på ens textmeddel­anden. Men Florence Welsh är ingen vanlig artist och i slutet av förra veckan släppte hon singeln Big God som just handlar om fenomenet ”ghosting”.

Ghosting är en term som oftast används i samband med dejtning när någon man dejtar plötsligt slutar visa intresse. Welsh har sagt att hon gillar termen, men inte känslan. I låten sjunger hon därför om hur hon behöver en stor gud för att fylla tomrummet som känslan av att bli ghostad lämnar i henne. Welsh imponerar som vanligt med sin röstförmåg­a, sin låtprodukt­ion och sin självdista­ns. Med denna låt stiger också förväntnin­garna på nya albumet High as Hope som släpps på fredag.

I Saw You – Many Voices Speak

Långsamt växande, lagom melankolis­k och lite drömmig. Så skulle jag beskriva svenska artisten Matilda ”Many Voices Speak” Mårds låt I Saw You. Låten är andra singeln Mård släpper från kommande debutalbum­et och handlar enligt henne själv om odelad sorg och hur det påverkar självbilde­n.

Låten börjar avklätt med Mårds röst i centrum, men får sedan fart med fler instrument och inslag av alt-rock. Mårds klara men stundvis släpande röst inger dynamik och stärker känslan av utanförska­p som hon också vill förmedla med texten.

Give it Time – The Kite String Tangle (feat. Aalias)

Australien­siska sångaren, låtskrivar­en och producente­n Danny ”The Kite String Tangle” Harley har släppt en låt som är perfekt för alla som uppskattar sommarplåg­or men inte älskar dem. Give It Time har ett bra beat, innerlig sång och en upplyftand­e melodi, men låter ändå inte som alla andra EDM-låtar som släpps på sommaren.

Florence + The Machine sjunger om att inte få svar på sina SMS medan svenska Many Voices Speak imponerar med ny drömsk pop.

ANNA LILLKUNG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland